Ексклюзиви
середа, 09 листопада 2022 20:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Чи справді Стремоусов мертвий – що відомо зараз

Чи справді Стремоусов мертвий – що відомо зараз
Україна смерть зрадника Стремоусова офіційно не підтвердила. Фото: eastnews.ua

Сьогодні російські пропагандисти повідомили про смерть херсонського колаборанта, заступника гауляйтера Кирила Стремоусова в автомобільній аварії.

Автомобіль з ним нібито збила вантажівка біля Генічеська.

Смерть підтвердив сам гауляйтер Володимира Сальдо. Першими про це повідомили російські пропагандисти Семен Пегов і Борис Рожин та канал RT. Пізніше "РИА Новости" показали місце ймовірної аварії. Фото зробили вночі, а не одразу після аварії. Ніхто не показав вантажівку, яка нібито в'їхала в авто.

Українські офіційні органи не коментували смерть Стремоусова.

Він вже порушував правила дорожнього руху. На відеозверненні від 20 жовтня 2022 року видно, що у його авто немає ременів безпеки.

7 листопада Стремоусов у розмові з російським пропагандистом Сергієм Марданом сказав про мародерство окупантів. Він розкритикував ситуацію в окупованому регіоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РосЗМІ показали місце смерті Стремоусова

"Необхідно конкретно приймати рішення аж до законів воєнного часу та розстрілу на місці – і за мародерство, і за відсутність ухвалення рішень, і за безвідповідальність", – заявив тоді Стремоусов.

У соцмережах писали, що Стремоусова внесли до чорного списку російського телебачення за зайву радикальність і ненадійність.

З'явились теорії, що Стремоусова ліквідували самі росіяни. Його ймовірна смерть співпала з оголошенням російських генералів про відступ із Херсона. У Кремлі могли боятися, що Стремоусов недолуго коментуватиме ситуацію.

Перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський припустив, що "смерть" зрадника може бути інсценуванням.

"Поки що не можемо ані підтвердити, ані спростувати інформацію. Це може відповідати дійсності, а може бути інсценуванням", – сказав він.

Відеозвернення Сальдо про смерть Стремоусова було записане за годину до появи новин про ДТП. Він записав звернення о 14:01. А перші новини про смерть Стремоусова з'явилися лише близько 15:00.

9 листопада російські пропагандистські канали повідомили, що Стремоусов нібито загинув у ДТП. У машині зі Стремоусовим нібито був російський пропагандист Олександр Коц.

Наприкінці вересня Стремоусову повідомили про підозру в організації псевдореферендуму.

Зараз ви читаєте новину «Чи справді Стремоусов мертвий – що відомо зараз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути