субота, 05 липня 2008 12:52

Christie"s виставив на торги загублені малюнки Гойї

Аукціонний дім Christie"s у липні виставить на торги три малюнки знаменитого майстра XIX століття Франциско Гойї, які впродовж 130 років вважалися загубленими.

Востаннє ці роботи виставлялися на торгах, проведених у Парижі в 1877 році, після чого їх визнали втраченими. Це унікальні ескізи художника, які будуть виставлені на торги окремо. Роботи такого рівня на аукціон виставляються вперше за останніх 30 років.

Малюнки будуть виставлені в рамках аукціону "Старі Майстри і графіка XIX століття" в Лондоні 8 липня. У аукціонному будинку чекають, що загальна сума від продажу цих робіт складе більше двох мільйонів фунтів.

"Кожен із представлених малюнків колись був частиною особистих альбомів художника. Гойя почав вести особисті альбоми в 1796 році, заповнюючи сторінки ескізами людей, що знаходяться в різних ситуаціях і в різному настрої", - мовиться в повідомленні Christie"s.

Роботи, що виставляються на торги, узяті з двох різних альбомів і є різними за стилями. "Роботи зберігалися у приватній швейцарській колекції; власник передав їх експертам аукціонного будинку, які підтвердили достовірність їх авторства. Ескізи Гойї знаходяться у відмінному стані, оскільки вони ніколи не вставлялися в раму і не зазнавали дії сонячного світла", - повідомляється в прес-релізі.

На аукціоні будуть представлені: "Сходження", малюнок, який належить до альбому, що отримав назву "Відьми і старі", складеному приблизно в 1819-1823. На малюнку представлена битва чотирьох жінок, що літають у повітрі.

"Констебль Лампінос усередині мертвого коня" - другий малюнок, який буде виставлений. Малюнок включає докладний опис, у якому художник розповідає про походження даного образу.

Третій малюнок - "Покаяння" зобразив сидячу людину, яка молиться перед розп"яттям; її очі звернені до неба, а рот відкритий.

"Кожен із малюнків є проявом невичерпної уяви художника, яка здобула йому славу "пророка модерну". Ми раді честі надати ці виняткові твори увазі широкій громадськості вперше за 130 років. Малюнки Гойї, тим більше такої якості і значущості, не часто з"являються на ринку", - приводяться в прес-релізі слова керівника міжнародного відділу Старих Майстрів Christie"s Бенджаміна Пероне.

Нещодавно виявилося, що знаменита картина "Колос", що вважалася впродовж декількох сторіч роботою іспанського художника межі XVIII - XIX століть Франциско Хосе Гойї, належить пензлю його маловідомого помічника Асенсіо Хулі. До такої думки схиляються співробітники мадридського музею Prado, повідомляє Newsru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Christie"s виставив на торги загублені малюнки Гойї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути