понеділок, 15 березня 2010 18:50

Черновецький візьметься за таксистів-нелегалів

Черновецький візьметься за таксистів-нелегалів

Столична мерія планує розпочати боротьбу з перевізниками-нелегалами та ввести сертифікацію служб таксі у столиці.

Навести лад у галузі покликане розпорядження "Про створення єдиного реєстру інформаційно-диспетчерських служб таксі Києва і таксомоторних перевізників".

Проект розпорядження КМДА припускає створення постійно діючої робочої групи з представників Головного управління транспорту, Держкомпідприємництва, ДАІ, Державної автомобільної транспортної інспекції і громадських організацій таксистів. Вона повинна буде зайнятися формуванням реєстру інформаційно-диспетчерських служб таксі Києва.

За словами, голови столичного відділення Держкомпідприємництва Віталія Апостолова, ця робоча група буде проводити планомірну роботу, спрямовану на утворення перешкод для перевізників-нелегалів і забезпечення преференцій легальним службам таксі.

Мовляв, до реєстру включать лише служби, які мають власний офіс, цифрові лінії зв"язку і співпрацюють тільки з водіями, що мають ліцензії або ліцензійні картки на свою машину.

У салоні автомобілів повинна бути закріплена інформаційна картка з телефонами служби і прізвищем та ім"ям водія, а на даху - ліхтар з телефоном або найменуванням служби.

Крім того, за словами Апостолова, замовником послуг з перевезення пасажирів у таксі і головним контролером цієї сфери виступить відділ, який утворять при Головному управлінні транспорту КМДА, або комунальна служба перевезень муніципалітету.

Причиною розробки цього документа є неконтрольований ріст кількості нелегальних таксистів, які створюють конкуренцію службам, що давно працюють на цьому ринку.

Деловая столица
Зараз ви читаєте новину «Черновецький візьметься за таксистів-нелегалів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути