Ексклюзиви
середа, 03 листопада 2010 13:36

Черномирдін був суцільною особливою прикметою - Чорновіл

Черномирдін був суцільною особливою прикметою - Чорновіл

У ніч на 3 листопада в Москві помер один з найвизначніших політичних діячів Росії 1990-х Віктор Черномирдін. Колишній прем'єр-міністр помер на 73-му році життя.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров висловив співчуття Голові Уряду Російської Федерації Володимиру Путіну у зв'язку зі смертю Черномирдіна.

"Віктор Степанович завжди приділяв велику увагу розвитку українсько-російських відносин. Саме в період його перебування на посаді Надзвичайного і Повноважного Посла Російської Федерації в Україні відносини між нашими країнами вийшли на більш високий якісний рівень, набули воістину рівноправного і дружнього характеру", - заявив Глава українського Уряду, повідомляє урядовий портал.

Голова Верховної Ради Володимир Литвин направив телеграму співчуття рідним та близьким Черномирдіна.

"Пішов з життя видатний державний діяч яскравий політик і громадський діяч, надзвичайно талановита і самодостатня людина, щирий друг українського народу", - йдеться у телеграмі Литвина, повідомляє інформаційне управління парламенту.

Колишній президент України Леонід Кучма також у телеграмі звернувся до рідних і близьких Черномирдіна зі словами жалю.

"Неоціненним є його особистий внесок у розвиток і поглиблення рівноправного співробітництва між нашими країнами. Він був одним з тих благородних, мудрих і мужніх людей, чия діяльність сприяла утвердженню на карті світу незалежної демократичної України. Сьогодні Україна втратила свого великого друга. Близького друга втратив і я", - зазначив екс-президент України, передає сайт його фонду "Україна" .

Член комітету Верховної Ради України у закордонних справах Тарас Чорновіл висловив думку, що Черномирдін був яскравим, виразним лицем російської політики.

"Його можна любити чи не любити, комусь він подобався, комусь не подобався, але це було обличчя. Сьогодні в російській політиці таких виразних і яскравих осіб  немає. Розвідка, яка сьогодні частково править Росією, вона передбачає людей без особливих прикмет, а Віктор Черномирдін - це була суцільна особлива прикмета", - сказав Чорновіл в інтерв'ю журналістам.

Народний депутат України, перший секретар Кримського рескому Комуністичної партії України Леонід Грач назвав великою втратою для Росії і Україні кончину такого масштабного державного діяча, "широкої душі людини", яким був у житті Черномирдін.

"Я був знайомий з Віктором Степановичем з середини 80-х, коли він ще працював завідувачем сектором ЦК КПРС, куратором сектору газонафтової промисловості. Те, що в той період були проведені розвідувальні роботи і відкриті нові шельфи з видобутку нафти і газу в Чорному й Азовському морях, є особиста заслуга Черномирдіна ", - цитує слова Грача прес-служба депутата.

Народний депутат України Рінат Ахметов назвав Віктора Черномирдіна "людиною з великим серцем і широкою душею", йдеться в повідомленні прес-служби Ахметова, переданому агентству "Інтерфакс-Україна".

"Від політики, яка робиться без серця, нічого не залишається, крім поганих спогадів. Віктор Степанович залишив про себе великі справи і прекрасні спогади. Вічна йому пам'ять", - наводить прес-служба слова Ахметова.

Зараз ви читаєте новину «Черномирдін був суцільною особливою прикметою - Чорновіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути