Ексклюзиви
понеділок, 17 листопада 2008 20:50

Через страйк працівників театру в La Scala відмінено спектаклі

Відомий міланський оперний театр La Scala був вимушений відмінити три останні спектаклі оперети "Весела вдова" Франца Легара через безперервний страйк працівників.

Акція протесту, в результаті якої робота найвідомішого оперного театру практично паралізована, була організована профспілкою Fials, котра об"єднує більшість працівників La Scala, у тому числі і музикантів. Організація заявила про свою незадоволеність угодою, яку було підписано керівництвом театру і трьома іншими профспілками в липні цього року.

Ніякі подробиці угоди, укладеної з профспілками не повідомляються. Відомо лише, що страйкуючі співробітники La Scala, серед яких музиканти і хористи, вимагали підвищення зарплати, оскільки в останні сім років вона була заморожена.

Липневій угоді також передували і інші страйки, в результаті яких опинилися зірвані прем"єра "Богеми" Пуччіні і три покази балету "Дами з камеліями". Раніше театр був також вимушений відмінити виступ диригента Данієля Беренбойма, який повинен був представити "Реквієм" Верді. Крім того, конфлікт з міністерством культури загрожував зривом прем"єри "Трістарна і Ізольди" Вагнера.

Вже відомо, що на грудень 2008 року в театрі запланований ще один страйк, який також може перешкодити прем"єрі "Дона Карлоса" Верді. Зараз прем"єра призначена на 7 грудня 2008 року.

Зараз ви читаєте новину «Через страйк працівників театру в La Scala відмінено спектаклі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути