субота, 20 квітня 2024 06:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Через слабкість української ППО загарбники швидко захоплюють нові території - ISW

Через слабкість української ППО загарбники швидко захоплюють нові території - ISW
Українська ППО у прифронтових регіонах доволі слабка. Фото: pravda.com.ua

У прифронтових регіонах України протиповітряна оборона недостатньо міцна для блокування роботи російської авіації.

Це призводить до суттєвих втрат серед українських військових і дозволяє російським загарбникам швидко захоплювати нові території за підтримки з повітря. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики посилаються на відео російських військових блогерів, що демонструють, як літаки Су-25 і Су-34 агресора завдають ударів по позиціях Сил оборони України на малих висотах біля міста Часів Яр Донецької області. За словами блогерів, авіація РФ з кінця березня дозволила загарбникам відносно швидко просунутися у цьому районі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський звернувся до учасників термінового засідання Ради Україна - НАТО: п'ять ключових пунктів

Експерти наголошують, що здатність російських літаків діяти на відстані понад 100 кілометрів вглиб повітряного простору України біля лінії фронту без суттєвих втрат, свідчить про те, що українська протиповітряна оборона в цьому районі є недостатньо міцною для стримування або унеможливлення роботи російських літаків.

"Українська здатність наносити удари з великої відстані по російських стратегічних літаках, які ведуть бойові дії, може тимчасово обмежити операції російської авіації, як це було зроблено раніше по тактичних літаках. Однак ця українська ударна здатність не в змозі компенсувати критичну нестачу засобів протиповітряної оборони на всьому театрі бойових дій в Україні", - йдеться у повідомленні.

Аналітики також зазначають, що українським силам все ще доводиться використовувати матеріальну частину і визначати пріоритети в розподілі своїх обмежених засобів ППО на одних ділянках театру бойових дій, а не на інших. Це призводить до суттєвих витрат, дозволяючи російській авіації підтримувати більш послідовні та швидкі успіхи на землі, зокрема в районі міста Часів Яр.

США готуються швидко затвердити новий пакет військової допомоги для України. Йдеться про артилерію і засоби протиповітряної оборони.

За даними західних ЗМІ, частина американського озброєння вже розміщена на складах по всій Європі і може бути негайно перевезена в Україну.

Зараз ви читаєте новину «Через слабкість української ППО загарбники швидко захоплюють нові території - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути