понеділок, 27 травня 2019 20:23

Через п'ять років Євросоюз може припинити підтримку України - експерт

Через п'ять років Євросоюз може припинити підтримку України - експерт
Європарламент — законодавчий орган Європейського Союзу, що обирається прямим голосуванням громадянами ЄС раз на 5 років. Складається з 750 членів і 1 головуючого. Фото: EADaily

Консервативна "Європейська народна партія" очікувано отримала найбільше голосів на виборах до Європарламенту. Але цього разу їм буде дуже важко створити необхідну більшість, щоб приймати рішення.

Про це в коментарі для Gazeta.ua говорить експерт з міжнародних питань Олексій Куроп'ятник.

"Альянс лібералів і демократів для Європи" та "Група Зелених" отримали набагато більше голосів, ніж на минулих виборах. Ультраправі також збільшили своє представництво. Ці сили навряд захочуть співпрацювати з "Європейською народною партією", - вважає експерт.

За його словами, у Європі все більше національних урядів відмовляються від тотальної інтеграції до Євросоюзу.

"Хочуть зберігати певну самостійність. Населення обурює економічна нестабільність, коли багаті стають багатшими, а бідні - біднішими. Збільшується кількість мігрантів. Усе це змушує суспільство підтримувати нові партії, які пропонують шляхи вирішення цих проблем. Консервативні "Європейська народна партія" та "Прогресивний Альянс соціалістів і демократів" не можуть запропонувати новий формат існування", - говорить Олексій Куроп'ятник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лідер сепаратистів Каталонії та його соратник стали депутатами Європарламенту

Експерт очікує, що на наступних виборах через 5 років "Європейська народна партія" не отримає більшість і поступиться своїми позиціями ультраправим та ліберальним групам.

"Вони можуть зменшити підтримку України. Ми так і не змогли показати відчутне економічне зростання. Україна не стала для ЄС більш вигідною, ніж співпраця з Росією. Ми - не такий спроможний ринок збуту товарів. Найближчі п'ять років, поки консерватори все ще займають панівні позиції в Європарламенті, ми можемо не перейматися, що стосунки України та ЄС суттєво зміняться. Але до наступних виборів маємо зробити все, щоб стати більш економічно розвиненою державою. Збільшити свою привабливість в очах ЄС", - додає міжнародник.

З 23 по 27 травня в 28 країнах Євросоюзу відбулися вибори до Європейського парламенту.

Зараз ви читаєте новину «Через п'ять років Євросоюз може припинити підтримку України - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути