середа, 06 травня 2009 14:55

Через кризу Ватикан продає церкви

Через кризу Ватикан продає церкви
Економічна криза вдарила навіть по Ватикану. В Італії все частіше з рук в руки переходять порожні католицькі храми, деякі з них - справжні пам"ятники історії, які після продажу використовуватимуться тепер не за призначенням.

Купити у Ватикану церкву, в якій давно ніхто не служить, законом не забороняється. Наприклад, церква, гордість італійського містечка Асті - білосніжний фасад, фрески братів Поццо на куполі, ніша для органу, різьблені дерев"яні сидіння - після реставрації стала притулком "Червоного диявола". Культурне об"єднання з такою назвою проводить концерти, аукціони, покази мод. З барами на місці вівтарів. Господині просять за неї 1,37 мільйона євро.

"Відмінна церква, з видом на море" - такі оголошення найбільше в Італії агентство нерухомості друкує щодня. Як можна спати поряд з гробницями, директор навіть не представляє, але в кризу це не хвилює покупця.

"Ми теж ставимо собі це питання: продаж церков - тенденція кризи? Мовляв, раз гроші потрібні, продам все, що є?" - філософствує гендиректор компанії Карло Джордано.

Все що є - це залізничні станції, маяки, виноградники. Мерія тосканського містечка Сполето виставила на торги знамениту скотобійню XVIII століття, роботи архітектора Алеандрі. Навіть такі заклади в Італії будувалися з художнім смаком.

За матеріалами Полит.ру

Зараз ви читаєте новину «Через кризу Ватикан продає церкви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути