Ексклюзиви
вівторок, 11 жовтня 2011 11:53

Через грип маленька британка бачить світ у чорно-білому кольорі

Через грип маленька британка бачить світ у чорно-білому кольорі

Маленька британка весь світ бачить у чорно-білому кольорі. Причина хвороби: вірус грипу, яким перехворіла мати дівчинки. На думку англійських лікарів, лікуванню хвороба дитини не піддається.

За статистикою подібний розлад зорової системи зустрічається в одному випадку на 10 тис чоловік. Результативного лікування проти хвороби поки не знайдено. У Фреї Роуз, - так звуть маленьку британку, - лікарі виявили гіпоплазію зорового нерва. Дівчинка виявилась повністю не чутлива до кольорових тестів, що, на думку експертів, не типово для даної хвороби. Дитина може бачити навколишній світ тільки в чорно-білому кольорі. На даний момент у Фреї Роуз Лайонс зорові нерви зовсім не розвинені. Крім того, в дитини спостерігається ністагм - аномальний рух очних яблук.

Про виниклу проблему батьки Фреї дізнались одразу після народження дитини. На відміну від своїх ровесниць дівчинка занадто багато спала, а її очі постійно рухались так, що сконцентруватися на чомусь вона не могла. На думку лікарів, причиною виникнення проблем із зором у маленької Роуз стала хвороба матері під час вагітності - жінку атакував вірус грипу.

В одному з інтерв'ю мати Фреї Роуз заявила журналістам The Daily Mail, що сама ніколи серйозно не хворіла, але її родина одного разу перехворіла свинячим грипом. Лікарі поки не дають остаточних прогнозів щодо хвороби маленької дівчинки. Вони не виключають можливість, що з часом кольорочутливість повернеться до дитини.

Зараз ви читаєте новину «Через грип маленька британка бачить світ у чорно-білому кольорі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути