Ексклюзиви
четвер, 23 квітня 2009 08:19

Через два тижні воду в Києві даватимуть погодинно - Київводоканал

Через два тижні воду в Києві даватимуть погодинно - Київводоканал

ВАТ "АК "Київводоканал" не виключає можливості переходу на погодинне подавання води.

Про це у середу на прес-конференції заявив голова правління - гендиректор "Київводоканалу" Ярослав Філатов.

"Через два тижні може бути ситуація, за якої вода в місті подаватиметься погодинно", - зазначив він.

Причиною цього Філатов назвав катастрофічну ситуацію з фінансуванням необхідних робіт у компанії. При цьому він зазначив, що мережі компанії зношені, росте аварійність і рівень заборгованості.

"Катастрофічно росте заборгованість перед "Київенерго", сьогодні вона становить 573 мільйони гривень. Розуміючи необхідність платити за це, - а ми неспроможні - не зрозуміло, що найближчим часом зробить керівництво цієї компанії стосовно "Київводоканалу". Найімовірніше, буде відключення наших насосних станцій, агрегатів, і знову ж таки в цій ситуації можлива навіть не погодинне, а повне припинення водопостачання міста", - заявив Філатов.

Він висловив сподівання, що у четвер на сесії Київради буде прийняте рішення про збільшення тарифів, яке не вирішить проблему, утім дещо поліпшить ситуацію, адже "навіть той тариф, який зазнав різних перевірок, узгодження, необґрунтованої критики, недостатній для того, аби покрити собівартість".

"Але навіть ухвалення цього тарифу депутатами на завтрашній сесії дасть змогу нам якось витримати ситуацію в рамках, не допустити, щоб кияни погодинно отримували воду", - сказав голова "Київводоканалу".

Вирішити питання нормального водопостачання міста може, за словами Філатова, або економічно обґрунтований тариф, або компенсація містом з бюджету різниці у тарифах.

"На сьогодні ця різниця (в тарифах) досягла 570 мільйонів гривень. Минулого року було передбачено 179 мільйонів гривень (на компенсацію), підприємство одержало 22 мільйони гривень. Цього року до бюджету заклали 420 мільйонів, в 1-му кварталі підприємство не одержало ні копійки", - сказав Філатов.

За його словами, економічно обґрунтованим є тариф 4 гривні 70 копійок за 1 куб. м холодної води.

Як відомо, раніше міністр з питань житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко заявив про катастрофічний стан водопровідно-каналізаційного господарства Києва, до якого привела бездіяльність столичної влади.

Як повідомляв лідер Української селянської демократичної партії Дмитро Андрієвський, 96% киян справно сплачують за спожиті послуги, але Черновецький ніяк не може розрахуватися з підприємствами-постачальниками ЖКП.

За словами Дмитра Андрієвського, заборгованість перед підприємствами-постачальниками житлово-комунальних послуг виникає через те, що Київська міська державна адміністрація не в змозі сплачувати свою частину. В результаті місто змушене звертатися до кредиторів.

"Черновецький уже занурює Київ у нову боргову яму. Щойно отримавши 900 мільйонів кредиту за борги ЖКГ, вони шукають мільярд двісті, аби покрити "касові розриви". Цей термін вони вигадали для прикриття. Під цими "касовими розривами" ховається страшний дефіцит грошей – немає чим сплачувати у квітні й травні зарплатню", - наголосив політик.

За матеріалами Українська правда, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Через два тижні воду в Києві даватимуть погодинно - Київводоканал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути