Ексклюзиви
понеділок, 12 жовтня 2009 13:34

Центробанки світу замінюють долари на євро та японську ієну

Центробанки світу замінюють долари на євро та японську ієну

Центральні банки багатьох країн світу прагнуть в останні місяці позбутись доларів США і намагаються придбати все більше євро і японську ієну.

Згідно з поширеними сьогодні в лондонському Сіті даними, в II кварталі поточного року на європейську і японську валюти припало 63% нових надходжень в банківські активи.

Як відзначають в лондонському Сіті, адміністрація президента США Барака Обами проводить політику слабкого долара з тим, щоб спробувати збільшити експорт і скоротити зовнішню заборгованість шляхом знецінення національної валюти. Ринки ігнорують заяви членів уряду США про прагнення мати сильний долар, оскільки всі дії фінансових кіл цієї країни свідчать про зворотне.

В результаті зараз частка долара США в нових закупівлях валюти Центробанками країн світу скоротилася до 37% в порівнянні з 63% в 1999 роки.

В останні 12 місяців Федеральна резервна система (ФРС) США на 108% збільшила доларову грошову масу, що знаходиться в обігу. Ця безпрецедентна кампанія з емісії нових доларів покликана як підтримати зростання в американській економіці, так і не допустити утворення в ній дефляції.

"Світова економіка утопає в доларах, які роздаються фактично безкоштовно банкам і компаніям", - заявив в зв"язку з цим співробітник німецького інвестиційного фонду Frankfurt Trust Крістоф Кінд. В результаті долар став об"єктом найбільшої міжнародної спекулятивної гри, коли фонди беруть кредити в американській валюті і купують на неї австралійські і новозеландські долари, банківська облікова ставка за якими значно перевищує встановлену ФРС, повідомляє Росбалт.RU.

Зараз ви читаєте новину «Центробанки світу замінюють долари на євро та японську ієну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути