вівторок, 18 березня 2008 20:53

Ціна за бензин перевалила за 6 гривень

У Криму ціна на бензин марки А-95 перевищила позначку 6 грн. за літр.

Низка великих паливних компаній Криму на цьому тижні встановили на своїх автозаправках ціну на літр бензину А-95 у розмірі 6 грн. і вище (максимальна ціна на сьогодні - 6,25-6,3 грн.).

Кримські нафтотрейдери зазначають, що 6 грн. за літр А-95 - не межа. За прогнозами, до кінця березня ціна літра бензину становитиме 6,30 грн. (за песимістичними прогнозами – досягне 7 грн.).

Збільшення вартості бензину на АЗС кримські нафтотрейдери пояснюють підвищенням оптових закупівельних цін на нафтопродукти.

"Лисичанський нафтопереробний завод і Кременчуцький нафтопереробний завод відпускають нам бензин за ціною 5,65-5,70 грн. Це без урахування подачі вагонів, без зберігання, без урахування поставок автотранспортом на заправки", - зазначив віце-президент корпорації "ТЕС" Сергій Бейм.

За його словами, ціна 6 грн. – "це напівзахід". "Максимум - тиждень ми витримаємо на якихось середніх запасах", - додав він.

"Якщо заводи не знизять ціну, а вони, швидше за все, не знизять, тому що вони все-таки орієнтуються на світові ціни на нафту, то й ми вимушені будемо на рівні 6,20-6,30 поставити ціни", - заявив Бейм.

Як повідомила представник Антимонопольного комітету в Криму Ірина Єфімова, низка операторів поінформували комітет про підвищення цін, пояснивши це тим, що "закупівельна ціна в постачальників зросла, збільшилися транспортні витрати, нестабільна ситуація на світовому ринку".

"Барель росте, постачальники, в свою чергу, піднімають ціни й, відповідно, вимушені піднімати ціни й наші оператори", - сказала головний фахівець.

На запитання, чи обгрунтоване підняття цін на бензин у Криму, Єфімова відповіла: "Можна сказати, що так".

При цьому вона особливо підкреслила, що територіальне відділення Антимонопольного комітету України в Криму продовжує стежити за ситуацією, зараз проводиться перевірка ряду паливних фірм, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ціна за бензин перевалила за 6 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути