Ексклюзиви
четвер, 20 жовтня 2022 14:58

Спецтема: Війна Росії проти України

"Це свідчить не про розвалену енергосистему" – Укренерго про відключення світла

"Це свідчить не про розвалену енергосистему" – Укренерго про відключення світла
Укренерго розглядає найбільш жорсткі сценарії ударів РФ на енергосистему. Фото: pixabay.com

Українські енергетики зараз розглядають найжорстокіші сценарії наслідків ракетних атак росіян на інфраструктуру.

Вони знають, як діяти при різних ступенях руйнувань енергооб'єктів. Про це повідомив голова правління Укренерго Володимир Кудрицький в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Йдеться про те, що ми як держава маємо бути готовими до будь-чого. І нами прораховується, як буде працювати енергосистема при різних рівнях руйнувань. І це важливо, щоб громадяни розуміли, що ми знаємо, що робити в різних ситуаціях", – наголосив він.

Проте зазначив, що зараз енергосистема Україна є цілісною. Обмеження споживання направлені на те, щоб енергосистема залишалася стабільною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Міненергетики назвали умову віялових відключень світла

"Дуже важливо, щоб наші споживачі розуміли, що обмеження споживання дають нам можливість застабілізувати систему. Вони свідчать не про розвалену енергосистему, а навпаки – про те, що ми все ще контролюємо те, що відбувається в енергосистемі", – сказав голова компанії.

Кудрицький зазначив, що чим більше буде зруйновано генерації, тим більше будуть застосовуватись обмеження споживачів. Ці обмеження будуть пропорційно розділені між всіма регіонами країни.

Також повідомив, що наприкінці жовтня деякі енергоблоки виходять із планових ремонтів. Це дозволить покрити зростаючий попит на електроенергію через настання холодів.

"Хочу закликати наших громадян не припиняти заощаджувати електроенергію. В такі важкі дні, як сьогодні після сильних обстрілів інфраструктури та електростанцій, які відбулись вчора, нам всім потрібно економити не тільки в пікові години, а в принципі протягом дня ощадливо ставитися до енергоресурсів", – додав Кудрицький.

Офіс президента вже попередив українців, що з 20 жовтня у всій Україні впроваджуватимуть обмеження постачання електроенергії. Це тимчасові заходи.

Нині через російські обстріли струм може зникнути щохвилини. Потрібно правильно запастися консервами й сухою сублімованої їжею на такі випадки.

Зараз ви читаєте новину «"Це свідчить не про розвалену енергосистему" – Укренерго про відключення світла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути