понеділок, 16 листопада 2009 10:26

Чавес висунув свою кандидатуру за три роки до президентських виборів

Чавес висунув свою кандидатуру за три роки до президентських виборів

Президент Венесуели Уго Чавес висуває свою кандидатуру від Єдиної соціалістичної партії Венесуели на президентські вибори, які відбудуться в грудні 2012 року. Про це венесуельський лідер завив на прес-конференції, присвяченій результатам виборів делегатів на позачерговий з"їзд правлячої партії.

Як президент і голова ЄСПВ, Чавес підкреслив "виключно важливе значення" майбутнього з"їзду для консолідації Боліваріанської революції та побудови венесуельської моделі соціалізму XXI століття.

Нагадаємо, після загальнонаціонального референдуму, що пройшов в лютому 2009 року, діючий глава держави отримав право брати участь в президентських виборах без будь-яких обмежень - за наслідками референдуму до конституції Венесуели була внесена відповідна поправка.

Згідно з офіційним бюлетенем Національної виборчої ради, за внесення змін до основного закону країни тоді проголосувало більш 54% венесуельців, що взяли участь в плебісциті.

Вперше Уго Чавес вступив на пост глави держави в лютому 1999 року і був переобраний на шестирічний президентський термін в грудні 2006 року.

Як раніше повідомлялося, президент Венесуели обирається простою більшістю голосів під час прямого всенародного голосування і є главою держави і уряду строком на шість років, повідомляє Росбалт.RU.

Зараз ви читаєте новину «Чавес висунув свою кандидатуру за три роки до президентських виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути