Ексклюзиви
четвер, 06 червня 2024 13:28

Частину країни заливатимуть дощі: де чекати грози з градом

Короткочасні дощі та грози, а при грозах шквали та часом град, передбачаються 7 червня лише в західних областях України.

У більшості областей буде сухо та сонячно, повідомила синоптикиня Наталка Діденко в Facebook.

"Хіба що на Луганщині - якісь локальні грозові дощики майнуть. Якщо вам не треба дощ, не хочеться тягати парасолю в торбі, одягнути білі кросівки, білі шкарпетки і білі довгі широкі модні штани, щоб не обляпала машина з калюжі - якраз! Бо завтра, 7 червня, у столиці - коротка суха сонячна пауза посеред дощових робочих буднів. Тобто, без опадів. Температура повітря в столиці очікується - комфортніше не буває - +25...27 градусів", - написала вона.

Протягом дня в Україні завтра буде в межах +24...29°С, у південній частині +27...32°С. Температура повітря вночі дає можливість прекрасно провітрювати помешкання, прогнозують +14...19°С.

На сході завтра можливі сильні пориви північно-західного вітру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Негода триватиме - синоптикиня засмутила прогнозом

Автор: facebook.com/tala.didenko
  Прогностична діаграма для Києва
Прогностична діаграма для Києва

"Через періодичне обмеження інтернету і відповідно, користування прогностичними метеомоделями до вашої уваги кілька прогностичних способів знати прийдешню погоду: коти вилизують хвіст перед дощем, а собаки їдять більше, ніж зазвичай, то перед грозою; кіт спить, уникаючи контакту з людиною - очікується потепління та штиль; жаби кумкають голосніше перед дощем, а птахи можуть щебетати перед теплою погодою; ялина та ялівець перед дощем опускають гілки ближче до землі. А перед ясною погодою гілки цих хвойних дерев можуть підніматися", - розповіла Діденко.

Надалі по тижню буде тепло чи дуже тепло. Періодично грозові дощі йтимуть переважно на заході та півночі, подекуди будуть і в центрі. Найменша ймовірність опадів, сухо та пожежонебезпечно - на півдні та сході України. З понеділка наступного, з 10 червня, відчутно знизиться температура повітря в західних, північних та більшості центральних областей України.

Зараз ви читаєте новину «Частину країни заливатимуть дощі: де чекати грози з градом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути