вівторок, 28 липня 2009 13:06

З Контрактової площі приберуть трамваї і кіоски

З Контрактової площі приберуть трамваї і кіоски

Київська міська державна адміністрація має намір реконструювати Контрактову площу та вулицю Сагайдачного у Подільському районі.

"Саме зараз ми готуємо на підпис меру відповідне розпорядження Київміськадміністрації щодо реконструкції Контрактової площі", - сказав виконуючий обов"язки начальника Головного управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Сергій Броневицький.

У рамках реконструкції площі управління планує відтворити весь комплекс будівель Контрактового будинку за проектом шотландського архітектора Вільяма Гесте. Загальна площа відновленого будинку орієнтовно складе 20 тисяч кв. метрів.

У зв"язку з будівництвом комплексу із площі планується прибрати кіоски, трамвайні колії і зупинки. Також у рамках реконструкції управління планує реконструкцію дороги біля Києво-Могилянської академії, озеленення скверу та спорудження будівлі магістрату загальною площею 1,5 тисяч кв. метрів для проведення офіційних прийомів.

Реконструкція вулиці Сагайдачного припускатиме реставрацію фасадів будинків з можливою добудовою мансардних поверхів. Броневицький не зміг назвати можливі терміни і вартість реконструкції площі, пославшись на відсутність проекту. При цьому він припустив, що реконструкцію можливо провести за рахунок інвестора, якого відберуть для відтворення будинку Гесте.

Крім того, Броневицький заявив, що Київська міська державна адміністрація оцінює реконструкцію пішохідної зони біля будинку по вулиці Хрещатик, 15 (Пасаж) із прибудовою архітектурного підсвічування його фасадів у 10 млн гривень.

"Реконструкція тільки пішохідної зони і прибудова архітектурного підсвічування фасадів Пасажу обійдеться приблизно в 10 млн гривень", - сказав Броневицький.

Він зазначив, що через опір мешканців будинків у Пасажі реставрація їх фасадів і покрівлі не здійснюватиметься, хоча ці роботи і планувалися раніше.

Таким чином, у рамках реконструкції Пасажу планується реставрувати бруківку, озеленити вулиці Городецького та Заньковецької, повністю закрити їх для проїзду транспорту, впорядкувати літні майданчики кафе та ресторанів, влаштувати підсвічування фасадів.

Раніше повідомлялося про те, що київська влада хоче повернути легендарній вулиці-дому - Пасажу на Хрещатику, 15, зовнішній вигляд часів 1940-50-х років.

За матеріалом Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «З Контрактової площі приберуть трамваї і кіоски». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути