вівторок, 22 вересня 2015 01:34

Колишній друг Путіна подав позов проти Росії на 10 мільярдів доларів

Колишній друг Путіна подав позов проти Росії на 10 мільярдів доларів
Сергій Пугачов. Фото: rbc.ru

Російський олігарх Сергій Пугачов, відомий як "банкір Путіна" через свій вплив у Кремлі, подав позов проти Росії на більше 10 млрд доларів через те, що його бізнес-імперія була знищена після того, як він впав у немилість до Володимира Путіна.

Позов був поданий до Постійної палати третейського суду в Гаазі в понеділок, 21 вересня, повідомляє Reuters з посиланням на джерело, близьке до Пугачова.

Адвокати олігарха обіцяють оприлюдинити деталі позову у вівторок, 22 вересня.

Отримати оперативний коментар від російського уряду, який хоче арештувати олігарха за розтрату та привласнення майна, як зазначає видання, не вдалося.

Сергій Пугачов виїхав із Росії в 2011 році за дипломатичним паспортом. Спочатку жив у Франції, потім переїхав до Великобританії, де вже жила його родина. У грудні 2013 року Слідчий комітет Росії оголосив його в міжнародний розшук – звинуватив у розтраті, шахрайстві і привласненні 28 мільярдів рублів. Ці гроші, згідно судовій справі, належали клієнтам заснованого Пугачовим "Межпромбанку".

Зараз Агентство зі страхування внесків, що стало кризовим керуючим "Межпромбанку", звернулося до Великобританії з вимогою арештувати активи Пугачова на суму 1,2 мільярди фунтів. Активи, відомі британському суду, арештували, а доступ до банківських рахунків колишнього друга Путіна суттєво обмежили.

Він звинувачує російську владу в незаконної експропріації його власності в Росії. Вартість втрат бізнесмен оцінює в $15 млрд – цю суму він має намір відсудити у Росії.

Зараз ви читаєте новину «Колишній друг Путіна подав позов проти Росії на 10 мільярдів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути