пʼятниця, 30 липня 2010 14:50

БЮТ пропонує не платити ЖЕКам за деякі послуги

БЮТ пропонує не платити ЖЕКам за деякі послуги

Підняття цін на газ не вирішить жодної проблеми у житлово-комунальній галузі.

Про це на прес-конференції сказав народний депутат від БЮТ, опозиційний міністр з питань ЖКГ Володимир Бондаренко.

На його думку, потрібно запроваджувати реформи у житлово-комунальній сфері.

"Якщо громадянин не отримав послугу, за яку сплатив, він не може позиватися у суд на ЖЕК. Тому що ЖЕК - це посередник, який висмоктує гроші зі споживача і дає їх виконавцям послуг. ЖЕК - це ніщо. Його потрібно трансформувати у орган, який забезпечує контроль за виконанням послуг. Якщо у домі немає тепла, ЖЕК має представляти громадянина у суді проти компанії, яка його обігріває", - наголосив депутат.

Він сказав, що зараз громадяни сплачують за 34 послуги, які ніби-то надаються ЖЕКами. Але вони можуть, наприклад, не користуватися дворовим туалетом або прибирати сходи і під'їзди у будинку самостійно. Тому люди повинні обрати, за які послуги платити, а за які взяти відповідальність на себе.

У свою чергу замголови Київської міської адміністрації Олександр Мазурчак сказав, що на реформу ЖКГ по всій Україні за 5 років потрібно витратити 23 млрд грн.

"Головний із цих напрямків - повний облік комунальних послуг. Гроші потрібно витратити на забезпечення обліку води і газу, а також на модернізацію мереж. Людина має платити тільки за ті комунальні послуги, які вона отримує. Тому потрібно ставити лічильники".

Він зазначив, що лічильники тепла встановлено у 32% громадян, але користуються ними біля 20%. Лічильники води є у трохи більшої кількості населення.

"Норма води на добу для кожної людини - 320 л. Вона є надзвичайно високою. Якщо не тече кран, унітаз, то ясно, що цю норму людина фізично не споживає. Але мусить за неї платити. З лічильниками людина починає економити, лагодить сантехніку", - наголосив чиновник.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «БЮТ пропонує не платити ЖЕКам за деякі послуги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути