Ексклюзиви
неділя, 10 червня 2007 15:19

Буш закликав працювати на незалежність Косова

Президент США Джордж Буш на прес-конференції в столиці Албанії Тірані заявив, що настав час припинити "нескінченний діалог" про статус Косова. Він підкреслив: "Мета - незалежність. Час - зараз".

Буш запропонував встановити крайній термін для ухвалення резолюції Ради безпеки ООН про статус Косова. В ході саміту G8 в німецькому Хайлігендаммі президент Франції Ніколя Саркозі запропонував відкласти рішення цього питання на півроку. Проект резолюції, заснований на плані спецпосланця ООН Марті Ахтісаарі, що припускає фактичне визнання незалежності Косова, був внесений в кінці травня.

Сербія відкинула план Ахтісаарі, а Росія заявила, що не вважає за потрібне ухвалювати рішення про статус Косова без урахування думки сербського керівництва. Буш, з свого боку, підтвердив, що США повністю підтримують план Ахтісаарі. Президент Росії Володимир Путін неодноразово давав зрозуміти, що у разі визнання незалежності Косова міжнародному співтовариству доведеться також визнати незалежність квазідержавних утворень на території колишнього СРСР, зокрема, Південної Осетії і Абхазії, повідомляє afp.

Зараз ви читаєте новину «Буш закликав працювати на незалежність Косова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути