вівторок, 25 серпня 2009 16:34

Бурятські буддисти зробили з Медведєва Білу богиню (ФОТО)
8

Бурятські буддисти визнали президента Росії Дмитра Медведєва втіленням Білої богині. Місцеві лами, розчулившись візитом глави держави (Медведєв - перший президент РФ, який відвідав Бурятію), приготували йому неабияку церемонію.

Вони провели перед ним обряд простягання і визнали втіленням одного з найшанобливіших божеств буддійського пантеону - Білої Тари. Втіленням бога на землі Дмитра Медведєва визнали під час візиту в Іволгінський дацан - старий буддійський монастир країни, резиденцію глави Буддійської традиційної Сангхі Росії Пандіто хамбо-лами Дамби Аюшеєва. Настоятель монастиря повідомив, що для президента виготовили спеціальний трон "Білого царя". Біла Тара зображується зазвичай у вигляді дівчини, яка сидить в позі лотоса, на лотосовому троні з лотосом в руці. У неї сім очей: пара звичайних, око мудрості на лобі, а також - по оку на долонях і ступнях. Розгледівши в президентові семиоку дівчину, буддисти сподіваються, що глава держави сприятиме розвитку буддизму в Росії, повідомляє Новый регион.
Зараз ви читаєте новину «Бурятські буддисти зробили з Медведєва Білу богиню (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути