неділя, 14 вересня 2014 02:22

Буде чергова війна, будуть холодні квартири, але ми це пройдемо - Ющенко

Буде чергова війна, будуть холодні квартири, але ми це пройдемо - Ющенко
profi-forex.org

Україну очікує нова енергетична війна з Росією, але криза може зробити нашу країну сильнішою, сказав колишній президент України Віктор Ющенко. "

Буде чергова війна, будуть холодні квартири, буде важче, можливо, ніж 5 чи 10 років тому, але ми це пройдемо. Це треба пройти", - каже екс-президент.

Ющенко згадав, як наприкінці 1980-х та на початку 90-х років країни Балтії відділилися від Росії, і у програмі "Время" найбільше лякали вільнюською квартирою і замерзлою водою у склянці на кухні.

"І тому всі країни пройшли цей іспит. Повірте, у нас є десятки відповідей на те, як оптимізувати, як бути раціональними", – сказав Віктор Ющенко.

Ющенко назвав "жовтою карткою" сучасній європейській політиці обмеження російських газових поставок Польщі і відповідно зменшення реверсу Україні.

"Ми повинні зрозуміти, що не ми – Україна, Європа – сьогодні залежні від Росії, у тому числі від Путіна, через поставки газу, а навпаки. Ми є покупці, які формують ті ресурси, за рахунок яких живе Росія", – вважає Ющенко.

Екс-президент закликає Україну і Євросоюз до спільних, узгоджених дій, щоб не було випадів, які "сьогодні робить Путін у газі, а завтра у військових загрозах, чи ще в чомусь".

Зараз ви читаєте новину «Буде чергова війна, будуть холодні квартири, але ми це пройдемо - Ющенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути