Ексклюзиви
неділя, 17 січня 2021 11:01

"Будемо балакать на украйонській молві" – кав'ярня отримала "одиницю" за неповагу до закону

 

Кав'ярня COFFEE Uncle Alex опублікувала принизливий коментар щодо мовного закону, який почав діяти вчора. Заклад розташований у районі Позняки в Києві.

"А добрі деееень. Сьогодні розпочинаємо размовний цирк. Будемо балакать на украйонській молві", - таке повідомлення з'явилося вчора в розповідях на його Instagram-сторінці. Сьогодні текст вже видалили. Однак рейтинг кав'ярні на сервісі Google Maps вже впав до 1,9 (при максимумі 5) за результатами 649 оцінок.

"Треба запам'ятати цю адресу. Щоби ніколи випадково сюди не зайти. Заробляти в Україні на українцях та так принципово та показово ненавидіти?!! Українофобська ватна забігайлівка!!!"

"Кава - помиї. Людина яка поважає себе, ніколи не підить в цей недозаклад. Забігайлівка для алкашів".

"Сподіваюся ви скоро закриєтеся. Таким рагулям не місце в Україні. Не маєте змоги вивчити мову, хоч не насміхайтесь", – коментують користувачі сервісу.

Долучитися до оцінювання кав'ярні можна тут.

16 січня набула чинності 30 стаття мовного закону, яка зобов'язує усіх постачальників послуг в Україні спілкуватися з клієнтами тільки державною мовою. Це стосується супермаркетів, інтернет-магазинів, кав'ярень, банків, АЗС, аптек тощо. Виробників і продавців зобов'язують надавати споживачам інформацію про товари, роботи чи послуги державною мовою. Але така інформація може дублюватися будь-якою іншою.

Зараз ви читаєте новину «"Будемо балакать на украйонській молві" – кав'ярня отримала "одиницю" за неповагу до закону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути