пʼятниця, 01 червня 2007 14:29

Британські професори відмовилися шпіонити за студентами-мусульманами

"Союз університетів і коледжів" (UCU), в який входять більше 120 тисяч викладачів вищих навчальних закладів Великобританії, відмовився стежити за студентами-мусульманами, підозрюваними в екстремістських поглядах.

Учасники конференції, яка відбулася в місті Борнмут, одностайно відкинули ініціативу міністерства освіти, висунуту минулого року. Згідно з цією ініціативою співробітники університетів і коледжів повинні були повідомляти поліції про тих із студентів, хто, наприклад, шукає в університетських бібліотеках матеріали про створення бомб або використовує молитовні приміщення для пропаганди радикальних поглядів ісламізму.

Проте представники "Союзу університетів і коледжів" побачили в цьому "полювання на відьом". Вони вважають, що плани уряду загрожують свободі слова, університетській автономії і в цілому утискують інтереси мусульманської меншини, яка абсолютно необгрунтовано вибрана головним об"єктом стеження, передає Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Британські професори відмовилися шпіонити за студентами-мусульманами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути