понеділок, 28 вересня 2009 11:47

Британські моряки затопили судно з кокаїном на $400 млн

Британські моряки затопили судно з кокаїном на $400 млн

Корабель ВМС Великої Британії "Айрон Дьюк" (Iron Duke) затримав риболовецьке судно, на борту якого перевозилася велика партія кокаїну.

Інцидент стався в Карибському морі біля берегів Південної Америки. Екіпаж гелікоптеру ВМС, що патрулював місцевість, помітив підозріле судно і повідомив про це командира корабля. В результаті судно і всі люди, які знаходились на борту, були затримані, а під час огляду було виявлено більше п"яти з половиною тонн наркотику. Згодом судно, що перевозило кокаїн, було затоплене.

Вартість вилученої партії британські військові оцінили в 240 мільйонів фунтів стерлінгів (близько 380 мільйонів доларів). Як заявили у ВМС Великої Британії, затримання судна з такою кількістю наркотиків на борту стало найбільшим успіхом британських військових в боротьбі з наркоторгівцями.

"Ми навіть не припускали, що нам вдасться затримати настільки велику партію наркотиків. Це кращий результат за всю історію ВМС Великої Британії", - заявив капітан "Айрон Дьюк" Ендрю Стейсі.

У 2008 році, нагадує газета The Sun, морякам ВМС Великої Британії вдалося вилучити велику партію наркотиків, оцінену в 40 мільйонів фунтів (63 мільйони доларів). Тоді, відзначає видання, в операції із затримання судна наркоторгівців брав участь принц Уільям, який знаходився на борту корабля британських ВМС, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Британські моряки затопили судно з кокаїном на $400 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути