вівторок, 05 серпня 2008 12:55

Британське міністерство відмовилося називати дітей товстими

Міністерство охорони здоров"я Британії вирішило відмовитися від вживання слова "товстий" при розрахунку індексу маси тіла (BMI) британських дітей, пише 5 серпня TheTimes.

За даними видання, результати опитувань показали, що слово "товстий" дуже травмує дітей і їх батьків. Тому відтепер до дітей, чий показник BMI (відношення ваги людини до квадрата його зростання) перевищує 30, застосовуватиметься визначення "дуже повні". Крім того, в міністерстві мають намір також заборонити слово "вправи". Тепер батькам просто радитимуть примушувати своїх дітей бути "фізично активними".

Проте представники Фонду дитячого зростання (ChildGrowthFoundation) засудили нововведення Міністерства охорони здоров"я, назвавши їх "святенницькими" і "манірними". Вони вважають, що слово "товстий" безумовно є грубішим, а тому викликає у батьків необхідний шок, після якого вони починають уважніше стежити за вагою своїх дітей.

Зараз ви читаєте новину «Британське міністерство відмовилося називати дітей товстими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути