вівторок, 24 травня 2022 08:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Британська розвідка спрогнозувала, до чого призведе захоплення Росією Сіверськодонецька

Росія посилила інтенсивність своїх операцій на Донбасі, намагаючись оточити Сіверськодонецьк, Лисичанськ та Рубіжне.

Зараз північну та південну осі цієї операції розділяють приблизно 25 км території, яку контролює Україна, повідомляє міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

"Українці чинять завзятий опір, зайнявши добре укріплені оборонні позиції. Сили ООС зберігають ефективне командування і контроль над цим фронтом. Водночас Росія домоглася деяких локальних успіхів завдяки концентрації артилерійських підрозділів", - ідеться в повідомленні.

Захоплення Росією Сіверськодонецька призведе до того, що вся Луганська область опиниться під російською окупацією. Водночас ця операція є лише однією з частин російської кампанії із захоплення Донбасу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американські аналітики спрогнозували, чи зможуть росіяни взяти Бахмут

Однак якщо лінія фронту на Донбасі просунеться далі на захід, це лише розтягне сили Росії, що стикнуться з подальшими труднощами у матеріально-технічному забезпеченні.

Автор: twitter.com/DefenceHQ
 

На Донецькому напрямку противник зосереджений на проведенні наступальної операції з метою оточення міст Лисичанськ та Сіверськодонецьк із подальшим виходом на адміністративний кордон Луганської області. На Сіверськодонецькому напрямку противник за підтримки артилерії веде штурмові дії в напрямках Тошківки та Устинівки. На Бахмутському напрямку ворог покращив тактичне положення в районі населеного пункту Василівка. На Авдіївському, Курахівському та Новопавлівському напрямках російські окупанти обстрілювали українські підрозділи з артилерії та авіації.

Зараз ви читаєте новину «Британська розвідка спрогнозувала, до чого призведе захоплення Росією Сіверськодонецька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути