пʼятниця, 23 січня 2009 09:50

Британку засудили за куріння її трирічного сина

Трирічний хлопчик звично клацнув запальничкою і закурив на очах власної матері. Про це розповів свідок на процесі в Королівському суді валлійського графства Мертір (Великобританія).

Саму цю сцену записала на мобільний телефон і відправила дитячим наглядовим органам Наташа Дадлі, знайома матері, 24-річної Келлі Мері Покок.

Знайома і раніше бачила цього хлопчика: за її словами, він виглядав справжнім курцем.

Суддя назвав випадок обурливим і засудив матір, яка визнала себе винною у жорстокому поводженні з дитиною, до 40-тижневого вироку умовно.

За словами судді, умовним покаранням обвинувачена відбулася лише тому, що з часом "зробила значні зусилля" до виправлення.

Обвинувач повідав суду, як Н.Дадлі відобразила шокуючу сцену в будинку Келлі Марі Покок відразу після католицького Різдва в 2007 році.

Хлопчик півгодини десь пропадав, і міс Н.Дадлі відправилася на його пошуки. Виявила вона його в його кімнаті на другому поверсі, під ліжком, при ньому було декілька сигарет, одну з яких він курив. Причому виглядало так, ніби для нього це цілком звичне заняття.

Жінка відвела хлопчика вниз, і там він узяв з попільнички недопалок і теж прикурив. Мати знаходилася тут же і говорила по телефону, не звертаючи на курця уваги. Тоді подруга вирішила записати сцену на мобільний телефон.

За словами обвинувача, "на відеозаписі видно, як хлопчик бере сигарету в рот, прикурює від запальнички і починає курити - по-справжньому, взатяг. Йому це явно не в новинку".

"Ніяких неприємних відчуттів у нього при цьому не виникає. Він сидить на стільці поряд з матір"ю, яка говорить по телефону", - продовжує прокурор.

Запис у результаті був переданий в наглядові органи, які відправили її до поліції. Як заявила мати в бесіді з поліцейськими, вона була зайнята розмовою і не зрозуміла, що син палить. А коли зрозуміла, то була в шоці.

Після пред"явлення офіційного звинувачення Келлі Мері Покок визнала свою провину, сказавши, що раніше не бачила, як син палить, а подруга не розповіла їй про інцидент під ліжком.

Суддя, проте, відзначив: "Не уявляю, як мати могла цього не бачити і про це не знати".

Адвокат матері звернула увагу суду на те, що її підзахисна визнала провину і з часу інциденту довела свою спроможність як матір і власним дітям, і працівникам наглядових служб.

Як заявив суддя, ця справа стала найбільш незвичайною в його практиці.

Зазвичай в подібному випадку мати була б позбавлена батьківських прав, проте суддя вирішив обмежитися умовним покаранням, щоб не заподіювати дітям ще більшої моральної шкоди.

Проте протягом найближчого року сім"я знаходитиметься під ретельним контролем працівників дитячих наглядових органів, повідомляє BBC

Зараз ви читаєте новину «Британку засудили за куріння її трирічного сина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути