четвер, 25 березня 2010 15:23

Британець віддасть церкві $750 мільйонів через угоду з Богом

Британець віддасть церкві $750 мільйонів через угоду з Богом

82-річний британський підприємець-мільярдер Альберт Губей вирішив віддати половину свого статку Католицькій церкві. Поки він пожертвував $350 мільйонів, але сподівається довести суму пожертвування до $750 мільйонів.

Губей, колишній власник мережі супермаркетів Kwik Save і мережі фітнес-клубів Total Fitness, вже вклав приблизно $700 мільйонів у створений ним благодійний фонд на користь Церкви.

Оскільки його статок оцінюється приблизно в $1,5 мільярди, Губей має намір стримати свою обіцянку, яку він дав Богу, коли був молодим і бідним, - віддати Церкві рівно половину своїх грошей. В 1997 році Губей в одному з інтерв"ю розповів про свою "угоду з Богом": якщо він стане багатим, то половина всіх його грошей після смерті дістанеться Церкві.

"Господи, зроби мене мільйонером, і в тебе буде половина всього, що є в мене", - згадує він своє прохання, звернене до Бога.

З тих пір статок підприємця неухильно зростав. У 2009 році Альберт Губей зайняв 107 місце в рейтингу найбагатших людей Англії за версією Sunday Times. 82-річний мільярдер знаходиться на 880 місці у світовому списку багатіїв від Forbes. Він набожний католик, одружений, має двох дітей.

NEWSru

Зараз ви читаєте новину «Британець віддасть церкві $750 мільйонів через угоду з Богом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути