четвер, 22 травня 2008 09:25

Британець закінчив кругосвітню подорож, що тривала більше 3 років

Закінчив свою подорож британський яхтсмен, який першим в історії зробив сам кругосвітню подорож через Північний морський шлях. Його подорож тривала три з половиною роки і закінчилася вчора, 21 травня.

Стало відомо, що в протоці Те-солент яхту "Варрава" 46-річного Адріана Фленагана зустрів почесний ескорт з кораблів Королівських ВМС, який супроводжував його до самого порту Хембл в графстві Гемпшир.

За його словами, "це грандіозний день, плавання було довгим і важким, наповненим моментами задоволення і жаху".

Слід зазначити, що в підготовці подорожі активну участь брав російський бізнесмен і губернатор Чукотки Роман Абрамович, який, зокрема, і допоміг Фланагану отримати дозвіл на одиночне плавання по Північному морському шляху.

При цьому в один з моментів Фленаган був вимушений скористатися допомогою російського криголамного конвою, що відбуксирував "Вараву" до Мурманська. Це означає, що Рада з реєстрації світових рекордів під вітрилами "World Sailing Speed Record Council" офіційно не визнає досягнення британця.

Сам Фленаган, що є по професії остеопатом, не дуже турбується із цього приводу, оскільки мріяв зробити кругосвітню подорож з 15-річного віку.

Зазначимо, що два молодих британця в гавані Сіднея завершили свою подорож від полюса до полюса, під час якої вони використовували тільки природні джерела енергії.

Роб Гонтлет і Джеймс Хупер попрямували до Австралії з Антарктики на яхті після закінчення в квітні подорожі від Північного полюса до Південного, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Британець закінчив кругосвітню подорож, що тривала більше 3 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути