середа, 16 квітня 2008 13:32

Бріджит Бардо загрожує в"язниця за расистські вислови

Прокурор вимагає засудити відому французьку актрису Бріджит Бардо до двох місяців умовно і штрафу в 15 тисяч євро за розпалювання ненависті до мусульман, повідомляє газета "Сегодня".

У грудні 2006 року колишня актриса, а нині захисниця прав тварин, написала листа Ніколя Саркозі, який обіймав тоді посаду голови МВС Франції. У посланні вона вимагала, щоб баранів, яких приносять в жертву під час свята Курбан-Байрам, оглушували, перш ніж різали, повідомляє "Седьмой канал".

Крім фраз, які привертали увагу до страждань тварин, в листі до міністра були неприємні слова на адресу мусульман. Цей лист викликав гнів численних правозахисних організацій країни, які подали на знаменитість до суду, звинувативши її в "закликах до дискримінації та расової ненависті".

Бардо була відсутня в залі суду, пославшись на те, що "відчуває труднощі при пересуванні" і втому. Вона направила судді письмове звернення, в якому заявила, що "не замовкне до тих пір, поки в країні не почнуть практикувати оглушення" тварин перед ритуальним жертвопринесенням.

Прокурор нагадав, що це вже четверте покарання Бріджит Бардо за подібні вислови з 1997 року. На її думку, штрафів недостатньо, "прийшов час застосовувати серйозніші запобіжні заходи".

У Франції відбулися вже три судові процеси зі звинувачення Бріджит Бардо в розпалюванні релігійної і національної ворожнечі. У 1997 році вона була оштрафована на 10 тисяч франків, в 2001 році - на 30 тисяч франків, в 2004 році - на 5 тисяч євро. Сама актриса ніколи не відмовлялася від своїх слів.

Бріжит Анн-Марі Бардо (фр. Brigitte Anne-marie Bardot, 28 вересня 1934) - французька кіноактриса та фотомодель, активістка руху захисту права тварин. У 1950-х вона була для Європи секс-символом, як Мерілін Монро для Америки, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Бріджит Бардо загрожує в"язниця за расистські вислови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути