Ексклюзиви
середа, 12 березня 2008 12:45

Бразильських тубільців розганяли автоматами і собаками (ФОТО)

Вчора у самому серці Бразильської Амазонії, на околицях міста Манаус корінні жителі намагалися чинити опір державним поліцейським, які виганяли приблизно 200 людей з приватних володінь. Всі ці люди належать до "Руху безземельних" (Landless Movement).

Безземельні селяни за допомогою луків і стріл марно намагалися чинити опір виселенню. Поліцейські використали проти них сльозогінний газ і спеціально навчених собак.

Рух безземельних сільських робочих (Movimento dos Trabalhadores Rurais Sem Terra, MST) представляє найбільшу загрозу для Бразильської політичної еліти і особливо для великих землевласників. Цей могутній рух, заснований в середині 1980-х років, на даний час налічує 500 тисяч чоловік і охоплює найрізноманітніші маргінальні шари Бразильського суспільства: безробітних, сільських робочих-мігрантів, неписьменних, жителів трущоб, тубільців.

Сьогодні Рух безземельних - найбільш широкий і організований громадський рух в Латинській Америці, який створив колективні господарства, що успішно діють, має власний веб-сайт і налагодив зв"язки з багатьма міжнародними організаціями.

Діяльність MST є винятковою – акції мирної окупації землі реально змінили долю тисяч людей, яким землеробство забезпечило незалежність і самодостатність. Випадкам застосування насилля власниками землі чи місцевою владою діячі організації протидіяли направленням туди уваги мас-медіа.

Фото Reuters

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Бразильських тубільців розганяли автоматами і собаками (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути