пʼятниця, 06 липня 2018 13:40

Брату й сестрі потрібна допомога на лікування за кордоном

Автор: Фото надане Оксаною Сиротою
  Дані й Мірі можуть допомогти лише іноземні лікарі.
Дані й Мірі можуть допомогти лише іноземні лікарі.

6-річна Мирослава Сирота і її 15-річний брат Данило із Запоріжжя потребують термінової допомоги. Дівчинці видалили праву нирку, а ліва працює на 65%. У хлопчика понад 5 років тому виявили рак гомілкової кістки. Усі ці роки батьки борються за життя сина й дочки. Обом дітям потрібне негайне лікування за кордоном.

"Міра народилась із патологією сечового міхура та з однією нерозвиненою ниркою. Ми з нею практично не виходили з лікарень. Дитина перенесла дев'ять операцій. Як уже згодом з'ясувалося, вони були непотрібні. Але наші лікарі щоразу обіцяли, що настане покращення. А опісля взагалі відмовилися від подальшого лікування Міри. Допомогти взялася іспанська клініка Sant Joan de Deu. У травні цього року українські лікарі видалили Мірочці праву нирку. Друга працює всього на 65 відсотків. Без професійного лікування їй загрожує гемодіаліз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7-річному Богдану Шершуну з багатодітної родини потрібна операція на серці

У червні Міру чекають в Іспанії на планове обстеження. Даня захворів, коли Мірі було півроку. Переніс 20 хіміотерапій, операції з видалення пухлини й частини кістки, метастазів з легень, пережив рецидив. У ногу двічі вставляли ендопротез. Цей, що стоїть зараз, зламався. Потрібно ставити новий. Оперуватимуть у Німеччині. Чекаємо на рахунок. Подібне лікування може коштувати до 50 тисяч євро. Значна частина йтиме на перебування в клініці. Одна доба коштує приблизно 500 євро, - розповідає Gazeta.ua мати Оксана Сирота.

На лікування Мирослави в Барселоні потрібно 18 тис.євро. На протезування Данила в Німеччині рахунок мають вислати впродовж тижня.

"Дуже важко та гірко признавати, що для лікування наших дітей не маємо грошей. Для нас це величезні кошти. Тому надіємося на допомогу добрих та чуйних людей. Для нас важлива кожна гривня", - каже Оксана Сирота.

Реквізити для допомоги:

Карта Приватбанку: 5168 7422 0467 8910 (Сирота Оксана Олегівна), її контакти: 0 (63) 971 62 82, тел.. батька дітей Олексія: 0 (93) 798 64 38.

Зараз ви читаєте новину «Брату й сестрі потрібна допомога на лікування за кордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути