середа, 14 лютого 2007 11:01

Більшість моделей на лондонському тижні моди - вихідці зі слов"янських країн (ФОТО)
7

Британська рада високої моди, що виступила організатором лондонського тижня моди, відмовилася заборонити занадто худорлявим моделям виходити на подіум.

- Ми переконані в тому, що заборона - це неправильний метод. Це дискримінація. Дивлячись на модель і зважуючи її, не можна сказати з упевненістю, чи страждає вона від порушення режиму харчування - сказав керівник Британської ради високої моди Хіларі Райва.

Організатори шоу обмежились рекомендаціями дизайнерам випускати на подіум тільки здорових моделей.



Нагадаємо, поштовхом до міжнародного руху проти використання на подіумі дівчат, які, за даними медиків, мають не відповідну їхньому зросту малу вагу, стала смерть 22-літньої моделі з Латинської Америки Лізель Рамос, яка померла торік через недоїдання.

Тиждень високої моди у Лондоні розпочався у неділю, 11 лютого, і триватиме 5 днів. За цей час відбудеться понад півсотні показів, на яких презентують витвори модельєрів з усього світу.





Першим свою колекцію продемонстрував ірландський модельєр Пол Костелло. Він вважається найпопулярнішим у британській індустрії моди.

У представленій Полом колекції осінньо-зимового одягу відчувалася ностальгія по минулій елегантності і простоті 60-х років, по класичному силуету тієї епохи. Вона включила короткі півпальта і блузи в основному бежевого, кремового і сірого тонів з вкрапленням фрагментів червоного і рожевого кольорів.





Костелло впевнений, що у новому сезоні модним буде британський твід і нова колірна гамма.

- Це безумовно буде твід, коричневий і чорно-білий твід. Що стосується колірної гамми - переважатимуть вогненно-сонячні тони і теракота, втім, разом з холодними, зимовими відтінками і блідо-голубим, - сказав Костелло.

Разом з ветеранами британської моди - Полом Костелло, Керолайн Чарлз, Полом Смітом, Бетті Джексон, Ніколь Фарі - свої колекції демонструють талановиті молоді дизайнери як 23-річний Крістофер Кейн і 28-річного Маріо Шваба, якіо вже примусили заговорити про себе як про спадкоємців Джона Гальяно і Олександра Маккуїна.



Як пише відомий експерт в області моди Николь Джексон, "якщо в Америці є гроші, в Італії - відомі імена, а у Франції - haute couture, то Лондон - це трамплін для молодих модельєрів".

Англійська мода набагато демократичніша, ніж французька та італійська і більше пов"язана з "вуличною естетикою". Важко назвати країну, де б був такий відкритий доступ молодим дизайнерам-початківцям на престижні подіуми.







Британська мода має репутацію "бунтівної екстравагантності". На Тижні високої моди у Лондоні молоді кутюр"є демонструють дві важливі риси англійської національної вдачі - іронію і ексцентричність.

Варто зазначити, що більше половини манекенниць, які беруть участь на показах на Тижні моди, - вихідці із слов"янських країн. Вони стали надзвичайно затребуваними в дефіле від кутюр і прет-а-порте після світового визнання, яке отримала найвідоміша слов"янська модель сьогодення - Єва Герцигова.



На підтвердження цих слів лондонська газета "Санді Таймс" відзначила: "З високими і тонкими тілами моделі слов"янського типу частіше відповідають диктованою багатьма кутюр"є нормі "нульового розміру", ніж їхні західні колеги. Зростаюча слов"янська присутність на показах моди створює загрозу таким супермоделям, як Наомі Кемпбелл або Кейт Мосс".

За матеріалами: Радио "Свобода", КореспонденТ.net, Труд.

Зараз ви читаєте новину «Більшість моделей на лондонському тижні моди - вихідці зі слов"янських країн (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути