Ексклюзиви
неділя, 17 травня 2015 22:32

Бойовики з мінометів намагалися знищити полонених російських спецпризначенців - Генштаб

Бойовики з мінометів намагалися знищити полонених російських спецпризначенців - Генштаб
Один із полонених російських спецпризначенців. Фото: Facebook/Григорій Максимець

Одразу після того, як українські військові поблизу Щастя захопили в полон двох російських спецпризначенців, терористи розпочали мінометний обстріл з метою знищення своїх же поплічників.

Про таке в ефірі "5 каналу" повідомив речник Генерального штабу ЗСУ Владислав Селезньов.

"Вчора близько 15:00 сталася вогнева сутичка між диверсійно-розвідувальною групою, до складу якої входили російські спецпризначенці. Там їх було близько 14 військовослужбовців. Вони отримали інформацію, що нібито підрозділи Збройних сил України, які знаходились на території населеного пункту Щастя, а також поблизу Луганської ТЕС, залишили свої позиції. І вони таким чином намагались захопити стратегічний міст в районі цього населеного пункту. Під час проведення заходів з розмінування території троє російських військовослужбовців натрапили на засідку українських військових. Стався бій, в якому брали участь військовослужбовці 92-ї механізованої бригади, а також військовослужбовці батальйону "Айдар", - розповів Селезньов.

За його словами, саме військовослужбовці 92-ї бригади захопили росіян.

"Це військовослужбовці 3-ї бригади спеціального призначення, яка дислокується в Тольяті... Під час бою ці військові отримали поранення. Один отримав пораненя в ногу, інший - в руку. Нині вони дають свідчення, які підтверджують той факт, що на території, де нині проводиться Антитерористична операція, перебувають військовослужбовці регулярних військ Російської Федерації", - розповів речник Генштабу.

Він також зазначив, що під час збройноі сутички з російськими спецпризначенцями загинув один український військовий - боєць 92-ї бригади.

"Тобто ці військовослужбовці Російської Федерації мають понести кримінальну відповідальність за свої вчинки", - зазначив він.

Крім того, Селезньов повідомив, що під час бою з боку терористів, після того як вони зрозуміли, що до полону потрапили їхні поплічники, почали лунати постріли з мінометів.

"Тобто таким чином бойовики намагались знищити не лише українських військових, а й своїх поплічників. Бойовики усіляко намагаються знищити будь-які докази перебування Збройних сил Російської Федерації на території АТО", - наголосив речник Генштабу.

З його слів, рішення щодо долі узятих в полон росіян будуть приймати уповноважені особи, а до цього слід з'ясувати усі обставини, які призвели до того факту, що військові ЗС РФ потрапили на територію України.

Раніше повідомлялося, що бійці батальйону "Айдар" взяли в полон двох російських військових. Полонені виявилися бійцями спецпризначення із Тольятті. Їх із пораненнями було доставлено в медслужбу батальйона "Айдар" та 59-го госпіталю.

Пізніше український військовий лікар Григорій Максимець у фейсбук написав, що один з полонених росіян - офіцер спецпризначенець попросив оперувати його без наркозу, оскільки боявся, що "медики-карателі" виріжуть йому внутрішні органи з метою продажу.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики з мінометів намагалися знищити полонених російських спецпризначенців - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути