четвер, 09 жовтня 2014 15:28

Бойовики гасили об полонених недопалки, били та погрожувли згвалтуванням - ООН

Бойовики гасили об полонених недопалки, били та погрожувли згвалтуванням - ООН
Фото: www.unian.ua

Місія ООН в Україні з прав людини зафіксувала випадки застосування катувань і знущань над ув'язненими з боку терористів "ДНР" і "ЛНР".

Як наголошується в доповіді Управління верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ ООН), 26 серпня бойовики "ДНР" добу утримували в полоні українську активістку з міста Ясинувата, передає Росбалт.

ЇЇ били, погрожували згвалтуванням та вбивством. Потім жінку змусили вийти на вулицю, загорнуту в український прапор з табличкою "вона вбиває наших дітей". При цьому люди плювали їй в обличчя, штовхали і били її палицями.

Крім того, в ООН повідомляють про ще одну полонянку терористів. Жінку звинуватили в тому, що вона працювала корегувальницею для артилерії української армії. Її жорстоко били, стріляли біля вух, а також змушували витягати руку в нацистському вітанні і кричати "зіг хайль". Жінці також погрожували згвалтуванням і прикували наручниками до батареї на декілька днів.

У доповіді ООН також наводяться дані про волонтерів, викрадених під час доставки гуманітарної допомоги. Бойовики утримували їх в полоні більше 20 днів. Полонених били кийками, прикладами і бейсбольними битами, об них гасили недопалки, їм видирали нігті. Затриманих волонтерів майже не годували та відмовляли в медичній допомозі. Одного з них відвезли в ліс і наказали рити собі могилу. Він відмовився, після чого його стали бити по голові і зламали ніс. Всі ці люди згодом вийшли на свободу.

В ООН також відзначають, що тортурам піддався кримський режисер Олег Сенцов, якого затримали в Криму та звинуватили у тероризмі. Сам Сенцов розповів про те, що йому на голову надягали поліетиленовий пакет, душили до непритомного стану, били руками та палицями, знімали штани разом з трусами, били по сідницях і погрожували згвалтуванням кийком, а також вбивством. У доповіді ООН зазначається, що з середини квітня по 6 жовтня в результаті конфлікту в Україні загинули понад 3600 людей, понад 8700 отримали поранення. В ООН відзначають, що деякі люди могли загинути до оголошення перемир'я в Україні 5 вересня, проте дані про загиблих були зареєстровані тільки зараз.

У міністерстві закордонних справ України вважають оприлюднену доповідь об'єктивною.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики гасили об полонених недопалки, били та погрожувли згвалтуванням - ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути