середа, 12 грудня 2007 11:40

Багаті учні Гарварду платитимуть більше

У наступному навчальному році вчитися в Гарварді стане ще дорожче, оскільки керівництво університету вирішило збільшити фінансову підтримку спроможних сімей учнів.

Як відзначають "Новини Америки", з нового року студенти, чиї сім"ї мають $ 120 – 180 тисяч доходу будуть зобов"язано заплатити 10 відсотків від цих грошей фонду Університету, крім основної оплати за навчання. Таким чином, навчання в Гарварді обійдеться тепер батькам приблизно $ 45600 на рік.

Представники університету розповіли, що такий підхід до оплати за навчання дасть змогу збільшити фінансовий фонд університету з $ 98 млн до $ 120 млн, що дозволить ефективніше працювати з наданням спеціальних стипендій обдарованим, але не багатим студентам.

Нагадаємо, що Гарвард є одним з відомих і старих університетів США. Заснований він був у 1636 році і отримав ім"я першого благодійника і міністра Джона Гарварда, який віддав університету половину майна і свою бібліотеку.

У Гарварді навчається понад 6650 студентів і 13000 аспірантів з усіх регіонів США і 100 країн світу. Гарвард закінчили 30 лауреатів Нобелівської премії.

Як наголошувалося, Гарвардський університет планує змінити правила прийому, щоб привернути більше студентів з бідних сімей і представників меншин. Зокрема, бідним абітурієнтам відведуть більше часу на подачу документів – зараз подавати документи потрібно на початку попереднього навчального року, повідомляє "Обозреватель".

Зараз ви читаєте новину «Багаті учні Гарварду платитимуть більше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути