середа, 28 жовтня 2009 14:02

Близнюки з одним серцем на двох народилися у Перу (ФОТО)

У Перу народилися близнюки, всі життєво важливі органи у яких спільні. Їм доведеться прожити одне на двох життя, тому що навіть операція не зможе розділити їхні тіла.


П"ять днів лікарі Перу ламали голову, як би розділити дітей і не втратити їх життя. Ці дві дівчинки народилися з власними ручками, ніжками і головою. Інші органи ділять навпіл.

"Наші дослідження показали, що в цих малят одне серце, кишковик, - каже лікар Педро Маскара. - Вони також мають ділити груди та нирки. У них є шанс вижити, та лише разом. Хірургічне втручання може стати смертельним для цих дівчаток".

Мати близнят в розпачі. Щоб розділити її дітей, потрібно чимало донорських органів. І якби хоч серця у них були окремі, надія на їх порятунок могла б бути не такою вже й примарною. Мати дівчаток Лоренца Маман не наполягає на їх розділенні.

"Їм потрібні донорські серце та легені. Та цього не станеться. Вони мають учитися жити разом. Вони завжди будуть разом", - каже Лоренца Маман, мати близнюків.

Стан дівчаток стабільний, але забрати їх додому батьки зможуть нескоро. Лікарі ретельно стежать за диханням дітей, чи зможуть одні легені забезпечити киснем два тіла.

За матеріалом: СТБ, Вести

Зараз ви читаєте новину «Близнюки з одним серцем на двох народилися у Перу (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути