пʼятниця, 13 квітня 2012 01:53

Близько 50 млн. грн. коштують ремонтні роботи на Андріївському узвозі

Близько 50 млн. грн. коштують ремонтні роботи на Андріївському узвозі
На Андріївському узвозі всі комунікації закладають в одне місце – посередині під дорогою. Фото: Андрій Жигайло

Вартість усіх робіт із реконструкції комунальних мереж на столичній вул. Андріївський узвіз становить приблизно 50 млн. грн.

Про це сказав на прес-конференції Олександр Бригинець, голова комісії Київради з питань культури та туризму.

"Коштують всі ці ремонтні роботи приблизно 50 млн. грн. На скільки я знаю, частину грошей платять ті, що забудовують. За кожне будівництво певна сума вноситься до бюджету", – зазначив посадовець.

Він також висловив кілька претензій щодо проведених робіт. Зокрема щодо знятої бруківки, яка після відновлення не відповідатиме вимогам Андріївського узвозу.

"Бруківка була цікава тим, що вона дозволяла ходити по ній. У середині були великі каміння. Крім того, крізь них проходила вода, яка наповнювала узвіз. Якщо все буде забетоновано, а зверху просто покладуть ту ж саму бруківку, то це призведе до ще більшої руйнації самого узвозу", – наголосив Бригинець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компанія СКМ поверне первісний вигляд зруйнованих фасадів - Ахметов

За його словами, там також збільшується техногенне навантаження через те, що всі комунікації закладені в одному місці – посередині під дорогою.

"Не зрозуміло, чому ці комунікації не можна було розвести по узвозу, по різних його краях, за будинками, дворами тощо. Навіщо було всі комунікації зсипати в одну яму? Уявіть, якщо десь прорве труба чи замкне електрокабель, то щоразу доводитиметься розкопувати цю бруківку", – зауважив голова комісії КМДА.

Крім того, він повідомив, що там дуже багато будується підземних паркінгів, що може призвести до перекриття руху підземних вод.

"І тоді ми побачимо ту історію, яку спостерігали вже кілька разів у Києві. Всі пам'ятають, чим закінчилося неправильне користування й розуміння як рухаються підземні води, коли прорвало дамбу на Сирці й змило парк. Тому не можна жартувати з такими речами як природа", – підкреслив Бригинець.

Зараз ви читаєте новину «Близько 50 млн. грн. коштують ремонтні роботи на Андріївському узвозі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути