Ексклюзиви
вівторок, 11 січня 2011 16:45

Близько 200 українців не можуть вилетіти після відпочинку в Домінікані

Близько 200 українців не можуть вилетіти після відпочинку в Домінікані

З міста Пунта Кана у Домініканській республіці не змогли вчасно вилетіти 220 пасажирів. Більшість з них є громадянами України. Їхній рейс був запланований на ніч 10 січня.

Депутат Вінницької обласної ради Олександр Мельник з сім'єю, який мав летіти цим рейсом, сьогодні о 10 годині розповів, що "ледь-ледь домовились з місцевою владою, щоб їх поселили в якийсь готель з блохами".

За його словами, звернутись там немає до кого, тому що немає нашого консульства. Найближче - на Кубі. Протримали в аеропорту добу. Потім прилетів літак. Просиділи в ньому три години і сказали, що він несправний. Попросили покинути салон. Мельник також cказав, що наступний чартерний рейс запланований на п'ятницю.

Тур на Домінікану влаштував туроператор "MIBS Travel". Директор з туризму Катерина Єрьоменко повідомила, що є затримка у перельоті через технічні причини.

"У "Аеросвіті" несправності з літаком. Зараз компанія намагається їх усунути. Розраховується плановий час вильоту. Що стосується нашої сторони, то треба розуміти, що "Аеросвіт" відповідає за перевезення, а туроператор відповідає за сторону землі. Зараз усі наші 220 людей перебувають у хороших готелях категорії 5. Безкоштовно продовжують свій відпочинок. У випадку надзвичайних ситуацій всі матеріальні витрати щодо розселення і забезпечення туристам нормальної життєдіяльності бере на себе авіакомпанія. У нас з ними у договорі це прописано", - розповіла вона.

Катерина Єрьоменко наголосила, що такі випадки бували неодноразово і не лише в "Аеросвіті". На її думку, "головне, що люди щасливі, задоволені, спокійно і безкоштовно відпочивають більше часу, ніж розраховували".

У свою чергу прес-секретар авіакомпанії "АероСвіт" Сергій Куций заявив, що причини, через які було відмінено рейс з Домініканської республіки до Києва, досі не з'ясовано.

"Вночі 10 січня літак мав вилетіти. Але через нез'ясовані технічні негаразди, що сталися у Києві, а згодом і в Пунта Кані, виліт було скасовано. Зараз важко сказати, чи ці несправності якимось чином пов'язані між собою. Ми чекаємо на зв'язок із технічними менеджерами Пунта Кани, які обіцяли надати нам відповідний висновок", - зазначив він.

Куций назвав неправдивою розповсюджену пасажирами інформацію про те, що наступний рейс до Києва буде лише наступної п'ятниці. Він висловив упевненість, що проблему вирішать вже найближчим часом.

"Якщо ми не маємо точної інформації, то звідки їй взятися у пасажирів? На зв'язок з екіпажем поки що не виходимо, щоб дати можливість відпочити. Адже пілоти мають бути готові в разі, якщо літак зможе здійснити виліт", - сказав він.

За словами прес-секретаря, у готелі біля домініканського аеропорту розмістили лише тих пасажирів, які звернулися з до авіаперевізника. За чиї кошти поселили туристів, Сергій Куций не уточнив.

"Між нами та компанією "МІБС-тревел" існує угода, яка регулює всі фінансові відносини.  Наразі зрозуміло лише одне: той, хто укладає договір з пасажиром, той у таких випадках і має оплачувати поселення в готелі", - сказав пре-секретар.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Близько 200 українців не можуть вилетіти після відпочинку в Домінікані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути