вівторок, 29 листопада 2022 09:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Блекаут в Україні: керівник Укренерго розказав про можливі сценарії

Блекаут в Україні: керівник Укренерго розказав про можливі сценарії
Блекаут – це не кінець світу. Фото: pixabay.com

Російська Федерація намагається повністю відключити електроенергію в Україні.

Поки що енергосистему вдавалося "зшивати" за короткий термін, розповів керівник Укренерго Володимир Кудрицький в інтерв'ю "НВ". Водночас у компанії не відкидають повного блекауту, у разі якого електроенергії не буде протягом довгого часу.

"Є різні сценарії блекауту. Ще раз повторю, загалом блекаут – це не кінець світу. Це дуже складна подія як для енергетиків, так і для споживачів, тому що обмеження енергопостачання можуть бути дуже тривалими. Але загалом для споживача ця картина вже знайома: обмеження енергопостачання якийсь час, проблема зі зв'язком та іншими сервісами", – заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як пережити блекаут ‒ 15 порад від фахівця з екстриму

Точного терміну відновлення подачі електроенергії Кудрицький не називає. Все залежатиме від того, якою буде наступна ракетна така РФ.

"Залежить, по яких об'єктах вони вдарять і як успішно спрацює українська протиповітряна оборона. Ніхто не може спрогнозувати і знати заздалегідь, скільки і в якому регіоні не буде енергопостачання, якщо така подія теоретично трапиться. Тому що ми не знаємо, яким буде масштаб руйнувань, які нам будуть доступні мережі, підстанції та електростанції", – сказав представник Укренерго.

Українців попросили ще більше скоротити споживання електрики для того, щоб стабілізувати роботу пошкодженої російськими обстрілами енергоінфраструктури.

В Україні через вимкнення електроенергії в результаті російської агресії значно зросли обсяги використання батарейок, павербанків та акумуляторів. Як продовжити термін роботи таких ґаджетів, повідомив Центр управління відходами.

Зараз ви читаєте новину «Блекаут в Україні: керівник Укренерго розказав про можливі сценарії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути