вівторок, 23 жовтня 2018 14:47

Благодійний Фонд Октая Алієва презентував програму для школярів

Сьогодні в Києві відбулася презентація національної освітньої програми "Людина. Сім'я. Мир", розроблена Благодійним фондом Октая Алієва.

Презентація проходила в рамках міжнародного форуму "Інновації в сучасній освіті".

  Благодійний фонд Октая Алієва презентував програму "Людина. Сім'я. Мир", спрямовану на збереження традиційної сім'ї
Благодійний фонд Октая Алієва презентував програму "Людина. Сім'я. Мир", спрямовану на збереження традиційної сім'ї

Як відзначають в Благодійному Фонді Октая Алієва, "Людина. Сім'я. Мир" - національна освітня програма, розробниками якої виступили українські вчені та педагогічні інститути.

"Програма розроблена командою українських учених і трьома педагогічними інститутами України на підставі європейської методики викладання для вирішення ситуації, соціальної проблеми, що склалась в Україні, - спаду народжуваності, розвалу сімей (70% розлучень нових шлюбів) і зменшення населення країни (-10 млн із 1991 року)", - відзначають у фонді.

Під час презентації Октай Алієв зазначив, що мета програми - навчити підростаюче покоління головної науки життя, а саме створити і зберегти сім'ю.

"У нас в країні дуже велика кількість розлучень, більше 70%. При цьому 30 років тому було лише 10%. Це говорить про те, що інститут традиційної сім'ї переживає кризу і наша освітня система повинна навчити підростаюче покоління найголовнішої науки - як бути мамою, татом, чоловіком і дружиною", - зазначив Алієв.

  Благодійний фонд Октая Алієва презентував програму "Людина. Сім'я. Мир", спрямовану на збереження традиційної сім'ї
Благодійний фонд Октая Алієва презентував програму "Людина. Сім'я. Мир", спрямовану на збереження традиційної сім'ї

За його словами, програма "Людина. Сім'я. Мир" якраз спрямована на збереження традиційної сім'ї.

"На жаль, сучасна система освіти не передбачає такого предмета. Хоча це необхідно, щоб діти не залишалися нещасними, адже сучасна сім'я це теж наука, щоб бути разом, любити близьких і своїх дітей", - зазначив Октай Алієв під час презентації.

Як відзначають в Благодійному Фонді Октая Алієва, з 1 класу програма дає дітям необхідні знання для побудови міцної сім'ї. При впровадженні цієї програми в усі школи України вже в найближчі 10 років вона дасть відчутні результати і виправить негативну тенденцію, яка склалась.

З вересня 2018 програма впроваджується в столичні і регіональні школи України, більше двох років викладається в США.

Благодійний фонд Октая Алієва започаткований 14 квітня 2014 р. Діяльність фонду спрямована на розробку й впровадження загальноосвітніх програм в область загальнолюдської освіти, розрахованих на набуття учнями знань, необхідних їм для правильної орієнтації в навколишньому світі й уявлень про самих себе.

Засновник Благодійного фонду — Октай Алієв, кандидат педагогічних наук, підприємець, меценат, філософ, письменник. Є популярним бізнес-тренером та мотиваційним спікером. 2006 року Октай Алієв розпочав активну благодійну діяльність. В 2014 році він заснував Благодійний фонд Октая Алієва. Окрім проведення лекцій, Фонд займається виданням підручників для школярів.

Зараз ви читаєте новину «Благодійний Фонд Октая Алієва презентував програму для школярів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути