неділя, 07 серпня 2022 20:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Битва за Херсон: експерт пояснив, до чого готуються росіяни

Битва за Херсон: експерт пояснив, до чого готуються росіяни
Противник не має сил та засобів, щоб здійснювати операції вглиб України, говорить Петро Черник. Фото: 1zahid.com

На фронті спостерігається стратегічна рівновага. Росіяни не мають сил та засобів, щоб здійснювати операції вглиб України. Втім, ворог готується до важких боїв на Херсонщині, і ця битва не буде легкою. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповів військовий експерт Петро Черник.

"Уже декілька місяців майже по всій лінії фронту – а це більше тисячі кілометрів – спостерігається своєрідна стратегічна рівновага. Противник не має сил та засобів, щоб здійснювати операції вглиб України. Їх найуспішнішою операцією за останні місяці було захоплення Лисичанська та Сіверськодонецька. Українці ж ще не наростили таку велику кількість артилерії та реактивних систем залпового вогню, щоб ми говорили, що є передумови для великих контрнаступальних операцій. Водночас, складаються певні непогані передумови для відтискання противника на правому березі Дніпра. Тому що ліквідовані головні водні переправи – Антонівський міст та пошкоджений залізничний міст. Це дуже ускладнює противнику логістику – перекидання техніки та забезпечення паливно-мастильними матеріали, водою, ліками тощо", – говорить Черник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Після програшу Російська Федерація розвалиться. Путіна ліквідують" – Петро Черник

Втім, противник перекидає на Херсонщину рештки своїх найбоєздатніших частин, наголошує експерт.

"Це свідчить, що область без бою здавати не збираються. Не вважаю, що битва за Херсон вже виграна і перемога ось-ось. Вона ще не почалася. Але ми напередодні неї. Як це відбуватиметься – покаже час. Але війна, на жаль, надовго", – каже Черник.

Війна Росії проти України невдовзі увійде в нову фазу. Найінтенсивніші бойові дії змістяться на фронт протяжністю близько 350 км – від Запоріжжя до Херсона, інформує британська розвідка.

Повідомляють, що російські сили концентруються на півдні в очікуванні контрнаступу України чи в рамках підготовки до можливого наступу.

Зараз ви читаєте новину «Битва за Херсон: експерт пояснив, до чого готуються росіяни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути