неділя, 18 лютого 2024 21:50

Спецтема: Війна Росії проти України

"Битва продовжується": Зеленський підбив підсумки важкого тижня

"Битва продовжується": Зеленський підбив підсумки важкого тижня
Президент України Володимир Зеленський підбив підсумки тижня, що завершується. Фото: скріншот

Президент України Володимир Зеленський підбив підсумки тижня, що завершується.

Глава держави подякував усім нашим воїнам, усім, хто працює на оборону, усім, хто допомагає. У вечірньому зверненні Зеленський наголосив, що попри втрату Авдіївки битва проти агресора продовжуються.

"Цього тижня всі небайдужі серця - і не лише в Україні - переживали про наших героїв, про нашу Авдіївку, про кожного її оборонця та про долю всіх наших людей, про долю всієї держави. Битва продовжується, головне - у цій битві ми робимо все можливе й неможливе, щоб здолати російське зло і захистити якнайбільше українських життів", - зазначив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб повідомив про ситуацію на фронті: де зосередився ворог після захоплення Авдіївки

Зеленський нагадав, що українці не вперше б'ються героїчно, але вперше у своїй історії Україна досягла такої світової солідарності і підтримки.

"І хоч бувають різні політичні настрої у світі, різні спалахи проблем, які розосереджують увагу, ми все одно - усі разом - робимо максимум, щоб світ був із нами - з Україною. А отже, щоб наші воїни могли зупиняти російських нелюдей і повертати Україні українське. Я дякую всім, хто б'ється, хто допомагає, хто зберігає стійкість та рішучість", - підкреслив президент.

Зеленський також наголосив, що цей тиждень дав нашій державі ще дві угоди про довготривалу співпрацю й підтримку з країнами-лідерами.

"Німеччина. Франція. Дуже амбітні наші безпекові домовленості. Ще раз дякую пану канцлеру Олафу Шольцу, пану президенту Еммануелю Макрону, усім у наших командах, хто готував угоди й зафіксував саме те, чого потребуємо", - подякував Зеленський.

За словами президента, це оборонна підтримка, спільні політичні кроки, подальша систематизація відносин між інституціями наших держав заради більшої безпеки та спільної сили.

"Працюємо й з іншими нашими партнерами над новими угодами - це буде дуже ефективна й розгалужена архітектура безпекових гарантій. Речі, які слугуватимуть стримуванню російської агресії в майбутньому та допомагатимуть зараз - зараз захищати незалежність", - підкреслив Зеленський.

ЗСУ змогли зачепитися за населені пункти за Авдіївкою, але тепер стоїть завдання максимально укріпити цю нову лінію оборони.

Про це сказав секретар оборонного комітету Верховної Ради України, народний депутат Роман Костенко, який розповів, де проходить друга лінія оборони за Авдіївкою та куди відступили українські сили з міста. В інтерв'ю NV він зазначив, що Авдіївка була першою лінією оборони, бо "нелогічно мати другу лінію оборони в самій Авдіївці, це про тактичний рівень".

Водночас він зауважив, що другу лінію оборони не вдалось як слід укріпити до виходу з Авдіївки.

Зараз ви читаєте новину «"Битва продовжується": Зеленський підбив підсумки важкого тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути