середа, 16 жовтня 2013 05:55

Бірюльово повстало не проти кавказців, а проти продажних чиновників - РПЦ

Масові заворушення в московському районі Браїлів - це повстання не проти вихідців з Кавказу, це протест проти продажних чиновників.

Таку думку висловив професор Московської духовної академії протодиякон Російської православної церкви Андрій Кураєв в інтерв'ю порталу "Православ'я та світ", передає Новий регіон.

"З приводу повстання я можу сказати лише: "Гори, Гори ясно, щоб не згасло". Попередні двадцять років показали: мирним шляхом домогтися чого-небудь від наших влади - річ немислима, - заявив відомий богослов. - По суті, повсталі нахабно і цинічно залізли в кишеню до можновладців. Адже всі ми розуміємо, хто і як наживається на гастарбайтерах. Адже Проблема саме в цьому й полягає".

Кураєв зазначив, що конфліктів не буває в тому разі, якщо людина діє за принципом, прийнятим у всьому світі: дорогі гості, не забувайте, що ви в гостях". На його думку, "наші чиновники, поліція своєю неприкритою жадібністю і корупцією дали можливість національним діаспорах вважати себе господарями життя".

"Відповідно, якщо вони ногою відчиняють двері в кабінети начальників, приносячи їм хрусткі подарунки, то як вони будуть ставитися до звичайних місцевих аборигенів, у яких немає доступу до влади? Тому це повстання - не проти азербайджанців, а проти корупції, проти продажних чиновників", - заявив протодиякон.

Священнослужитель в інтерв'ю НСН зазначив, що "сучасна російська людина - це не повстанець". "У нас вже геть атрофовані інстинкти самозбереження і консолідації. А, якщо цей померлий інстинкт все-таки спрацював, то значить повинно було статися щось дуже серйозне. Такий тиск має накопичитися. Не призвідників владі треба шукати, а виглядати в дзеркало. І тим, хто зараз говорить: "Давайте присічем всякий екстремізм", я рекомендую підійти до дзеркала. Хто до цього доводив роками, десятиліттями?" - запитує представник РПЦ.

"Мій прогноз розвитку ситуації песимістичний - всі розійдуться по домівках", - підсумував Кураєв.

Зараз ви читаєте новину «Бірюльово повстало не проти кавказців, а проти продажних чиновників - РПЦ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути