Ексклюзиви
понеділок, 03 січня 2011 18:53

Біля СІЗО, куди кинули Нємцова, затримали десятки його прихильників

Біля СІЗО, куди кинули Нємцова, затримали десятки його прихильників

Близько 20 прихильників одного з лідерів Солідарності Бориса Нємцова затримали під час спроби організувати поодинокі пікети біля ізолятора, де він утримується після рішення мирового суду про адміністративний арешт.

"Нас затримали на Сімферопольському бульварі біля ізолятора тимчасового утримання. 20 осіб стояли на автобусній зупинці, спілкувалися, ми збиралися по черзі змінювати один одного в одиночному пікеті", - сказав один із затриманих, член бюро Солідарності Олександр Рибкін.

За його словами, активісти стояли осторонь пікетувальників. "Нас оточили омонівці і просто запхали в автобус. Зараз везуть в невідомому напрямку", - зазначив він.

Тим часом, радіостанція Эхо Москвы повідомила про затримання на Сімферопольському бульварі свого кореспондента Андрія Познякова. "Там за завданням редакції він висвітлював серію одиночних пікетів на підтримку арештованих опозиціонерів Бориса Нємцова, Едуарда Лимонова, Іллі Яшина й інших", - йдеться в повідомленні.

Причини затримання кореспондента радіостанції Эхо Москвы поки не відомі. ГУВС Москви ніяк не пояснює дії своїх співробітників.

Як повідомив Позняков, його разом з іншими затриманими зараз доправляють у ВВС Нагорне. Інтерфакс не має офіційної інформації правоохоронних органів з цього приводу.

В останні дні суди в Москві засудили до адміністративного арешту на термін від 5 до 15 діб відомих опозиційних політиків – Бориса Нємцова, Іллю Яшина, Едуарда Лимонова та Костянтина Косякіна. Правозахисники назвали це розправою, зазначивши, що особливо зухвало виглядає арешт на 15 діб Нємцова.

31 грудня ввечері на Тріумфальній площі відбувся мітинг на захист 31-шої статті російської конституції, яка гарантує свободу зборів. Акція була узгоджена з владою. Її організувала група опозиціонерів і правозахисників на чолі з керівником Московської Гельсінкської групи Людмилою Алексєєвою. Однак на Тріумфальній площі були затримані десятки людей, серед них – Нємцов і Яшин.

Опозиціонерові Лимонову з соратниками влада Москви і міліція не дали провести мітинг на Тріумфальній площі. Лимонов був затриманий 31 грудня на виході з під'їзду свого будинку. Того самого вечора суд у Москві суд засудив його до 15 діб адміністративного арешту, звинувативши в дрібному хуліганстві.

Интерфакс

Зараз ви читаєте новину «Біля СІЗО, куди кинули Нємцова, затримали десятки його прихильників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути