пʼятниця, 20 вересня 2013 21:05

Білоруським міліціонерам заборонили курити у формі

Білоруським міліціонерам заборонили курити у формі
Фото: loevkraj.by

Білоруським міліціонерам і військовослужбовцям внутрішніх військ МВС заборонили курити , коли на них надіта формений одяг . Така норма міститься в наказі " Про популяризацію здорового способу життя серед співробітників і цивільного персоналу органів внутрішніх справ , військовослужбовців і цивільного персоналу внутрішніх військ міністерства внутрішніх справ Республіки Білорусь " від 13 вересня.

У документі прописані і інші заходи з боротьби із шкідливими звичками серед правоохоронців. Зокрема , адміністративні будівлі ОВС, з'єднань і військових частин внутрішніх військ та прилеглі до них території оголошені вільними від куріння зонами. Спеціально обладнані місця для курців рекомендовано розміщувати на відстані від них.

Порушників планують залучати до дисциплінарної та (або) адміністративної відповідальності .

Ініціатива прийняття документа належить голові МВС Ігорю Шуневичу . В обговоренні проекту наказу брали участь члени громадської ради при МВС , які , як повідомляє прес -служба відомства , одностайно підтримали цю ідею.

За даними на кінець минулого року, в Білорусії палять 30,5 відсотка населення ( 46,8 відсотка чоловіків і 16 відсотків жінок). Минулої весни МОЗ республіки запропонував значно розширити перелік місць, де заборонено курити. У нього хочуть включити практично всі закриті приміщення - заклади освіти, культури, спорту, охорони здоров'я, громадського харчування, вокзали, громадський транспорт (в даний час на всіх перерахованих об'єктах куріння дозволено в спеціально відведених для цього місцях).

Згідно з планом, парламент розгляне відповідний законопроект у 2014 році.

Зараз ви читаєте новину «Білоруським міліціонерам заборонили курити у формі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути