середа, 01 жовтня 2008 07:53

Білоруська опозиція оскаржила підсумки парламентських виборів

Білоруська опозиція оскаржила підсумки парламентських виборів
Представники трьох опозиційних партій Білорусі направили до ЦВК 35 скарг на результати парламентських виборів, передає у вівторок "Телеграф".

Більшість скарг містять вимогу провести перерахунок голосів і визнати недійсними результати виборів в окремих округах. Скарги опозиціонери підкріпили актами про порушення, зафіксовані спостерігачами.

Лідер Об"єднаної громадської партії (ОГП) Анатолій Лебедько, окрім скарги в ЦВК Білорусі, також направив заяву в прокуратуру, вказавши, що на одній з ділянок голосуючих було на третину менше, аніж записала виборча комісія.

Як повідомляє "Хартія"97" з посиланням на білоруське Радіо Свобода, представник Білоруського народного фронту (БНФ) Юрій Губаревич вимагає і зовсім відмінити підсумки виборів через безліч допущених під час їхнього проведення порушень.

Голова ЦВК Білорусі Лідія Ермошина заявила, що всі прийняті скарги будуть розглянуті окружними виборчими комісіями. Їхнє рішення надалі може бути оскаржене в ЦВК.

Нагадаємо, вибори в нижню палату парламенту Білорусі відбулися 28 вересня. Жоден з кандидатів опозиції в Палату представників не потрапив, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Білоруська опозиція оскаржила підсумки парламентських виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути