пʼятниця, 30 серпня 2013 04:35

Білий дім знайшов докази відповідальності Дамаска за хімічну атаку

Білий дім знайшов докази відповідальності Дамаска за хімічну атаку
Фото: polittech.org

Адміністрація президента США Барака Обами оголосила американському Конгресу про наявність "беззаперечних" доказів того , що застосування хімічної зброї в Сирії було погоджено з офіційним Дамаском. Про це повідомляє 29 серпня Reuters з посиланням на члена комітету Палати представників з іноземних справ Еліота Енджела .

Представник Білого дому заявив в ході телефонної конференції , що про відповідальність Дамаска свідчать повідомлення сирійських високопоставлених чиновників , перехоплені американською розвідкою . Крім того , Конгресу повідомили , що перед атакою 21 серпня біля сирійської столиці було зафіксовано переміщення урядових військ , яке вказує на " підготовку чогось серйозного кшталт хімічної атаки ".

В адміністрації президента також заявили , що Барак Обама на даний момент ще не прийняв остаточного рішення щодо Сирії , повідомляє Associated Press.

Раніше 29 серпня в американських ЗМІ з'явилася інформація про те , що влада США готові завдати по Сирії військовий удар незалежно від рішення Великобританії і Радбезу ООН. Так , The Wall Street Journal повідомив з посиланням на неназваного високопоставленого чиновника адміністрації президента США , що розглянута військова операція є настільки точкової , що не вимагає взаємодії з іншими країнами.

Зараз ви читаєте новину «Білий дім знайшов докази відповідальності Дамаска за хімічну атаку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути