вівторок, 21 січня 2014 05:11

"Беркутівці" зламали повстанську катапульту на Грушевського

"Беркутівці" зламали повстанську катапульту на Грушевського
Фото: www.ogo.ua

Цілий день учора на вулиці Грушевського, де триває протистояння, кілька мітингувальників у масках будували требушет для стрільби по колонах правохоронців, що перекривають вулицю.

Грізну зброю родом з Середньовіччя вирішили створити, щоб закидати прямо у стрій силовиків з безпечної відстані каменюки та коктейлі Молотова.

Требушет - облогова машина, що використовувалась в Середні віки для руйнування оборонних мурів або для перекидання снарядів через них. Середньовічні прототипи здатні були метати з великою швидкістю 100-кілограмові снаряди у фортифікації ворога.

За потреби всередину міста, що перебувало в облозі, закидали інфіковані трупи, щоб заразити чи налякати людей — середньовічний варіант біологічної зброї.

Але після кількох годин приготувань требушет так жодного разу й не вистрелив. Усі спроби закінчувались тим, що снаряд вилітав в протилежний від потрібного бік.

Автори зброї вирішили доробити її та забрали з проїжджої частини. Але одну роль він все таки виконав – усі, хто проходив повз, фотографувались на фоні незвичної конструкції.

Водночас, силовики під час нічної контратаки барикад на вулиці Грушевського змогли зламати побудовану з підручних матеріалів катапульту, яку незадовго до цього демонстранти підтягли ближче до "лінії фронту".

Зараз ви читаєте новину «"Беркутівці" зламали повстанську катапульту на Грушевського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути