середа, 19 грудня 2007 15:21

Березовського шукають під сімома прізвищами

Підприємець Борис Березовський оголошений в міжнародний розшук під сімома різними прізвищами. Про це заявив начальник Національного центрального бюро Інтерполу Тімур Лахонін. За його словами, декілька країн виразили готовність взяти участь в розшуку підприємця, проти якого в Росії було збуджено 11 кримінальних справ.

Лахонін не назвав ні країни, що побажали брати участь в упійманні Березовського, ні прізвища, під якими він може ховатися. На офіційному сайті Інтерполу в розділі список осіб, що знаходяться в розшуку, пошук за прізвищами Berezovsky і Berezovskiy результатів не дає.

Підприємець постійно проживає в Лондоні і має політичний притулок у Великобританії. Йому виданий британський паспорт на ім"я Платона Еленіна. Він неодноразово приїжджав в колишні радянські республіки, зокрема, до Латвії, Грузії, Киргизії і на Україну, що ставало приводом для протестів з боку російських правоохоронних органів.

Серед звинувачень, висунутих відносно Березовського, спроба насильницького захоплення влади в Росії, шахрайство в "АвтоВАЗі"", розкрадання 13 мільйонів доларів в банці "Сбс-агро" і незаконне придбанні будинку із земельною ділянкою в підмосковному дачному селищі Жуковка.

29 листопада Савелівський суд Москви заочно засудив підприємця до шести років позбавлення волі, визнавши його винним в розкраданні шляхом шахрайства у компанії "Аерофлот" більше 214 мільйонів рублів, повідомляє РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «Березовського шукають під сімома прізвищами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути